Babacan'a dert yandılar: Yandaş ithal ediyor, çiftçi batıyor

Babacan'a dert yandılar: Yandaş ithal ediyor, çiftçi batıyor

Samsun'un Bafra ilçesinde vatandaşlarla buluşan DEVA Partisi lideri Babacan, çiftçilerin sorunlarını dinledi. Babacan ile konuşan bir çiftçi "Yandaşlar gidip ithal ediyor, buradaki çiftçi batıyor. Orada bir kişi kazanıyor, bütün Bafra Ovası'nı mahvediyor" dedi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Samsun’un Bafra ilçesinde vatandaşlarla buluştu. Bafralı çiftçiler Babacan'a yaşadıkları sorunları anlatarak dert yandı.

Babacan, çiftçilere partisinin 56 maddelik tarım eylem planını anlattı. Babacan, çiftçilere kredi borçlarını faizsiz iki yıl öteleme, gübrenin yüzde 50’sini karşılama, mazotun ÖTV'sini iade etme, düşük tarifeli elektrik hizmeti ve sulama yatırımı sözü verdi.

"KREDİ BORÇLARI İKİYE KATLANDI"


Babacan’ın “Çiftçilerimiz ne kadar üretirse o kadar fazla zarar ediyor” sözleri üzerine bir çiftçi “Çalışmayan daha kârlı. Bu millet ne yapacak bilmiyoruz” ifadelerini kullandı. Babacan’ın çiftçiye kredi borçlarını sorması üzerine çiftçiler “İkiye katladık. Her bankadan çekiyoruz” dedi.

"YANDAŞLAR İTHAL EDİYOR, ÇİFTÇİ BATIYOR"


“Benim küçük bir çiftliğim var. Geçen sene 30 bin lira masrafım vardı, şimdi 70 bin lira oldu” diyen bir başka çiftçi ise sözlerine şöyle devam etti:

“Çeltik 3,5 lira, ne yapacağım? Yandaşlar gidip ithal ediyor, buradaki çiftçi batıyor. Orada bir kişi kazanıyor, bütün Bafra Ovası'nı mahvediyor. 30 lira masrafı olanın 70 lira masrafı var şimdi. 3,5 liraya çeltiği satan adam 1 lira kazanmaz, zarar eder. Bir torba gübre 300 bin lira oldu."


Çiftçi, “Mazot yat sahibine 1 buçuk lira, çiftçiye 7 bin 500 lira. Yat kimin? Yat zaten zenginin. Böyle şey olur mu? Siz inşallah gelirsiniz de bu milletin derdine deva olursunuz." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN