Babacan’dan Davutoğlu’na destek: İfade özgürlüğüne açık müdahale

Babacan’dan Davutoğlu’na destek: İfade özgürlüğüne açık müdahale

DEVA Partisi lideri Babacan, Davutoğlu hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla başlatılan soruşturmaya tepki gösterdi. Soruşturmayı ifade özgürlüğüne ve demokratik siyasete müdahale olarak nitelendiren Babacan, “Sayın Davutoğlu’na desteğim ve dayanışmam tamdır” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının eski Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu hakkında başlattığı soruşturmaya ilişkin X hesabından açıklama yaptı. Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlık görevleriyle Türkiye’ye önemli hizmetlerde bulunduğunu belirten Babacan, yıllar önce kamuoyuna yansıyan sözlerin bugün soruşturma konusu yapılmasını eleştirdi.

“DEMOKRATİK SİYASETİN ALANINA AÇIK MÜDAHALE”

Soruşturmaya gerekçe gösterilen ifadelerin beş yıl önce kamuoyuna yansıdığını kaydeden Babacan, şu değerlendirmede bulundu:

“Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, bu ülkenin yetiştirdiği kıymetli bir münevver, saygın bir akademisyendir. Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlık görevleriyle ülkemize çok değerli hizmet ve katkılarda bulunmuş Sayın Davutoğlu’na, bundan tam beş yıl önce kamuoyuna yansımış sözleri nedeniyle bugün soruşturma açılması, ifade özgürlüğüne ve demokratik siyasetin alanına yapılmış açık bir müdahaledir.”

babacan-ve-davuroglu.jpg

“BASINDAN ÖĞRENMESİ KABUL EDİLEMEZ”

Davutoğlu’nun hakkındaki soruşturmayı basından öğrendiğine dikkat çeken Babacan, bunun hukuken kabul edilemez olduğunu savundu.

Siyasi eleştirilerin yargı süreçleriyle karşılanmaması gerektiğini belirten Babacan, siyasetçilerin görevlerinden birinin iktidarın uygulamalarını eleştirmek ve hesap sormak olduğunu ifade etti.

Babacan, açıklamasında şunları kaydetti:

“İktidarlar eleştirilere siyaset içinde cevap verir; kürsüde cevap verir, milletin önünde cevap verir. Demokrasi böyle işler, böyle işlemelidir.”

“YARGININ BAĞIMSIZ OLDUĞU BİR HUKUK DEVLETİNE İHTİYAÇ VAR”

Türkiye’nin siyasi eleştirilerin soruşturmalarla karşılandığı bir yönetim anlayışına değil, farklı fikirlerin özgürce dile getirilebildiği bir hukuk devletine ihtiyacı olduğunu söyleyen Babacan, yargının siyasi hesaplaşmalardan uzak ve bağımsız olması gerektiğini vurguladı.

“DESTEĞİM VE DAYANIŞMAM TAMDIR”

Davutoğlu’yla dayanışma içinde olduğunu açıklayan Babacan, paylaşımını şu sözlerle tamamladı:

“Sayın Davutoğlu’na başlatılan soruşturma sebebiyle kendisine desteğim ve dayanışmam tamdır. Eleştiriye tahammül eden, hesap vermekten kaçmayan ve hukukun üstünlüğüne saygı gösteren bir ülke yönetimi için mücadeleye devam edeceğiz.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN