Babacan'dan emeklilerin durumuna sert tepki: Yazıktır günahtır

Mersin'de seçim turunda olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, emeklilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Babacan, "80 yaşında emekli kadın gözyaşları içinde iş arıyor. Yazıktır günahtır." diyerek emeklilerin içinde bulunduğu duruma tepki gösterdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Mersin'de emeklilerin zor durumunu gündeme taşıdı. 16 milyon emeklinin ciddi sıkıntılar yaşadığını belirten Babacan, "Yazıktır, günahtır. Onları bu hale düşürenler utansın" ifadelerini kullandı.

Babacan, yaptığı açıklamalarda emeklilerin yaşadığı sıkıntılara değindi. "Otobüsümüzden ya da arabamızdan adımımızı yere basıp kaldırma adımımızı attığımız anda, ilk etrafımızı sarıp feryat eden emeklilerimiz oluyor," diyen Babacan, emeklilerin zorluklarını şu sözlerle aktardı:

"Gittiğim kaç yerde 70 yaşında, 80 yaşında insanların iki gözlü iki çeşme ağladığına şahit oluyorum. 'Geçinemiyoruz' diyorlar. 'Kirayı ödedikten sonra kalan parayla temel gıda ihtiyaçlarını bile karşılamamız mümkün değil' diyorlar. 'Komşuya ele dosta muhtaç hale geldik' diyorlar."

'80 YAŞINDA İNSANLAR İŞ ARIYOR'

Babacan, yaşlı emeklilerin iş arama çabalarına da dikkat çekti. "Yetmiş yaşında, seksen yaşında bir insanın çalışacak enerjisi, sağlığı yok ki tekrar çalışıp da para kazanmaya çalışsın," diyen Babacan, duygusal bir örnekle durumu vurguladı:

"İnanın izleyince yüreğim parçalandı ya. 80 yaşında bir teyzemiz, 80 yaşında bulaşıkçılık yapmak için iş arıyor. Ya 80 yaşında bir emeklimize emekli maaşının yetmeyip de bulaşıkçı olarak çalışmaya zorlayanlar utansın ya. Yazık, bir günahtır."

ENFLASYON ELEŞTİRİSİ

DEVA Partisi lideri, enflasyon rakamlarının gerçekçi olmadığını da eleştirdi. Babacan, "Ve bunu yıllardır yapıyorlar. Şu son dört beş yıldır sistematik bir şekilde, sistematik bir şekilde enflasyonu gerçek rakamdan daha düşük açıklıyorlar," diyerek mevcut ekonomi yönetimini suçladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN