Babacan'dan Erdoğan'ın eleştirilerine cevap: 28 Şubatçı arıyorsanız Perinçek'e bakın

Babacan'dan Erdoğan'ın eleştirilerine cevap: 28 Şubatçı arıyorsanız Perinçek'e bakın

DEVA Partisi lideri Babacan, partisinin Hatay Kırıkhan İlçe Kongresi'nde konuştu. Babacan, Erdoğan'ın "28 Şubatçı" suçlamasına yönelik "28 Şubatçı arıyorsanız kendi geminize bakın, Perinçek'e bakın" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Hatay Kırıkhan İlçe Kongresi'nde konuştu. DEVA lideri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "28 Şubatçı" suçlamasına karşı "Sakın bizi 28 Şubatçılıkla suçlamayın. 28 Şubatçı arıyorsanız kendi geminize bakın, Perinçek'e bakın" cevabını verdi.

Babacan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bir haftada üst üste kötü haberler aldık. Yol arkadaşlarımızın babalarını kaybettik. Buradan onlara başsağlığı diliyorum. Dün Ankara'da Dünya Kadınlar Günü sebebiyle DEVA Kadınlar zirvemizi gerçekleştirdik. İstanbul'da, Sakarya'da, Bursa'da vatandaşlarımızla buluştuk.

'SAYIN ERDOĞAN, SİZİN TEKLİFİNİZ NE?'

Altı partinin genel başkanları olarak mutabakat metnine imzamızı attık. Bir kez daha güçlendirilmiş parlamenter sistemin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Dün sayın Erdoğan bizim parlamenter sistem metnimiz için bir şeyler söylemiş. Ne demiş? En küçük teklif dahi ortaya koyamadı demiş. Bakın geçtiğimiz Eylül ayında başladığımız çalışmalarımızı aralıkta tamamlayarak metni oluşturduk. Yahu 45 sayfalık metni ortaya koyduk, okumadıysanız okumanızı tercih ederim. Kendisi demokrasiyi unutmuş olabilir ama biz unutmadık. Kendisine soralım, sizin teklifiniz ne? Anayasa konusunda kendi teklifi ne? 13 ay oldu yeni anayasa yazılsın dediğinden beri.

Bakın altı parti bir araya geldik, bunu başardık. Bunu kimse yapamadı tarihte. Masadan kavga etmeden kalkamadılar. Güzel bir çalışma ortaya koyduk ve milletimizle paylaştık. Sizinki nerede? Bir de biz söyledikten 4 gün sonra açıklamıştı yeni anayasa yapacağız diye.

'28 ŞUBATÇI ARIYORSANIZ KENDİ GEMİZİNE BAKIN'

Sakın bizi 28 Şubatçılıkla suçlamayın. 28 Şubatçı arıyorsanız kendi geminize bakın, Perinçek'e bakın. Moskova'ya da gitmişler geçen.

Güçlendirilmiş sistem milli iradeye tehdittir diyor, hayır, senin iradene tehdit. Biliyoruz, parlamenter sistem otoriter rejimleri, liyakatsız kadroları rahatsız eder. Kusura bakmayın, sizi rahatsız etmeye devam edeceğiz.

'PUTİN DUYSA ABARTMAYIN DER'

Biliyorsunuz Rusya-Ukrayna savaşını günbegün izliyoruz. Başta Ukrayna'daki masum insanlar olarak tüm dünyanın güvenliği tehlikede. Biz parti olarak buna başından beri karşı çıktık. Ukrayna'nın işgali sebepsiz bir saldırıdır. Bu hukuk tanımaz saldırının amasız fakatsız karşısındayız. Sadece Rusya'nın saldırısının değil, kendi içimizde Rusya'yı aklamaya çalışanların da karşısındayız. Adam çıkmış Uhud Savaşı'yla kıyaslıyor. Sen ne anlarsın ondan? Bu postal parlatıcılarını Putin duysa abartmayın der. Gencecik çocuklar tek bir adamın emriyle kendilerini savaşın içinde buldular. Ukrayna'da yaşanan savaş, otokratik Rus basınıyla, Ukraynaca 'savaşa hayır' yazan bağımsız Rus gazetecilerinin savaşıdır.

BM'de Rusya'yı kınamayan ülkeleri gördünüz mü? Belarus, Kuzey Kore, Suriye, bir de bizim içimizdekiler. Bunun yanında 140 ülke kınama kararını destekledi. İşte bizim safhımız burada demokratik hukuk devletlerinin yanında olmak, hukukun üstünlüğünün korunmasıdır.

'İKTİDAR OY VERENLER DURUMDAN RAHATSIZ, BİLİYORUM'

DEVA Partisi hukuktan, demokrasiden asla taviz vermeyen bir partidir. Diğer tarafta Perinçek ne diyor, iktidarın rotasını ben çiziyorum diyor. İktidar, krizlerin ortağı Bahçeli'yle berabersiniz. Bahçeli, bu ülkede bütün krizlerin ortağıdır. Ne katmıştır bu ülkeye? İktidara oy verenlerin neden oy verdiğini biliyorum. 28 Şubat'ın karanlığına karşı durmasını istedikleri kişinin şu anda 28 Şubatçılarla beraber yürümesinden rahatsız olduğunu biliyorum. Gelin, DEVA Partisi'yle bunun karşısında duralım. Senelerce her kazandığınızın da teminatı biziz. Gasp edilmiş hakların teminatı da biziz.

'G20'DE EN YÜKSEK ENFLASYONA SAHİBİZ, ŞAMPİYON DİYE GEZ İSTERSEN'

Enerjide tek ülkeye bağımlılık olmasın, tarımda ve enerjide alternatif üretelim dedim. Dün Şubat ayı enflasyonu açıklandı. Resmi enflasyon ilk kez böyle bir rakam gördü 20 yıldır. TÜİK'in açıkladığı resmi rakam bunlar. TÜFE'de yüzde 54, ÜFE'de yüzde 100'ün üzerine çıktı. Açıklamak zorunda kaldı artık.

Hani faiz sebep enflasyon sonuçtu? Ne oldu? Her şeyin faizi arttı Türkiye'de. Bakın söylemiştim asgari ücret zammında. İşçinin eline geçmeden eriyecek demiştim. Dünya Beştepe'nin masallarını dinliyor şu an. Dünyanın her yerinde enflasyon yüksek diyor bir de. Evet ama biz G20 ülkeleri arasında en yüksek enflasyona sahibiz. Bir de madalya takıp şampiyon diye gez istersen.

'ENFLASYON, TEK HANEYE İNDİĞİNDE KENDİSİ İKTİDARDA OLMAYACAK'

İyi bir haberim var, enflasyon tek haneli rakamlara düşecek. Fakat kendisine kötü haber, bu olduğunda cumhurbaşkanı kendisi olmayacak. Olmaz, yapamayacak. Bunu biz, daha önce yaptığımız gibi hep beraber yapacağız. Bu kapsamda ranta dayalı bu ekonomik sisteme dur diyeceğiz.

Bakın bir maden yönetmenliği yayımlandı geçtiğimiz günlerde. Zeytinlik alanlarını yok etmenin önünü açan. Yahu zeytinlik kanunu var bu ülkede. Yönetmelikle değiştiremezsin. İstediğini Resmi Gazete'den yapabileceğini düşünüyor. Buradan zeytinliklere göz dikenlere sesleniyorum, çekin o ellerinizi. Sizin bu ülkeye mesuliyetiniz var.

'KANAL İSTANBUL'DAN AZ PARAYLA BÜTÜN SULAMA PROJELERİ BİTİYOR'

Seçimlerden sonra tarımla ilgili neler yapacağımızı açıkladı. Tek tek, bütçe hesaplayarak. Bunu daha önce yapan olmadı. 56 maddelik bir eylem planı, çiftçimizin gündeminde kopmadan hazırladık. Bir kaçından bahsedeyim, gübre maliyetinin yarısını devlet olarak biz karşılayacağız. Ürüne göre destek miktarını zamanında açıklayacağız. Çiftçi ne ekerse ne kadar destek alacağını bilecek. Tarımda kullanılan elektriği çiftçiye özel düşük tarifeyle vereceğiz. Eski borçlarını küçük küçük öderken yeni kredi açacağız. Tarımsal kredileri gerçek çiftçiye vereceğiz. Ziraat Bankası'nı yeniden çiftçinin bankası yapacağız. Beştepe'deki ithalat lobisini kırıp atacağız. Bizim çiftçimiz külliyeye sesini duyuramıyor ama o et ithal edenler, cumhurbaşkanıyla cep cebe konuşuyor. Tarımla teknolojiyi üretimdeki her aşamada buluşturacağız. Kanal İstanbul parasından çok daha az bir rakama Türkiye'deki bütün sulama projelerini tamamlayabilirsiniz.

'BU MU EKONOMİ YÖNETİMİ, BU MU SOSYAL DEVLET ANLAYIŞI'

Siz hani faizle mücadele edecektiniz sayın Erdoğan? Tarıma sadece 27 milyar dolar ayırılıyor. Bakın bu faiz artık ülkeye çok ciddi zarar vermeye başladı. Enflasyon arttıkça faiz arttı. Mevduat sahibi mağdur olmasın diye kur garantili hesap reklamı yapıyorsunuz. Peki asgari ücretlimiz, çiftçimiz mağdur olurken sorun yok ama onlar mağdur olmasın diye karar al. Bu mu ekonomi yönetimi? Bu mu sosyal devlet anlayışı? Halkın oyuyla başa geçenlerin halktan böyle kopmalarının kitabı yazılırsa bir gün, Erdoğan ilk sayfada yer alır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN