Babacan'dan Erdoğan'a yanıt: Kişi başına gelir 9 bin 500 dolara dayanmadı düştü

Babacan'dan Erdoğan'a yanıt: Kişi başına gelir 9 bin 500 dolara dayanmadı düştü

DEVA Partisi lideri Babacan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Şu anda kişi başı milli gelir 9 bin 500 dolara dayandı, daha da iyi olacak; seçimlere kadar oyunları bozacağız” sözlerine son 20 yılın kişi başına düşen gelir grafiğini paylaşarak cevap verdi. Babacan Twitter paylaşımında “'Dayandı' değil, 'düştü'” dedi. Babacan'ın paylaştığı verilere göre 2002'de 3 bin 608 dolar olan kişi başı gelir artarak 2013'de 12 bin 582 dolara çıktı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Şu anda kişi başı milli gelir 9 bin 500 dolara dayandı, daha da iyi olacak; seçimlere kadar oyunları bozacağız” sözlerine son 20 yılın kişi başına düşen gelir grafiğini paylaşarak cevap verdi.

AK Parti İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 seçimlerinin önemine vurgu yaparak "Seçimlere kadar önümüze getirecekleri her oyunu bozacağız" dedi. Türkiye'nin ekonomik olarak her gün daha da iyiye gittiğini ifade eden Erdoğan “Şu anda kişi başı milli gelir 9 bin 500 dolara dayandı, daha da iyi olacak; seçimlere kadar oyunları bozacağız” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerine DEVA Partisi lideri Babacan sözlerine son 20 yılın kişi başına düşen gelir grafiğini paylaşarak cevap verdi. Babacan Twitter paylaşımında “'Dayandı' değil, 'düştü'” dedi.

Babacan'ın paylaştığı verilere göre 2002'de 3 bin 608 dolar olan kişi başı gelir artarak 2013'de 12 bin 582 dolara çıktı. Ancak bu yükseliş trendi 2013'ten sonra yerini düşüş ivmesine bıraktı. 2021'de 9 bin 539 dolara kadar düştü.

“KUR ARTMIYOR DEMEK İÇİN DÖVİZ REZERVLERİ CAYIR CAYIR SATILIYOR”

Öte yandan Babacan Merkez Bankası'nın eritilen dövizlerine de değindi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Babacan “'Bak ekonomiyi ne güzel yönetiyoruz, kur artmıyor' diyebilmek için Merkez Bankasının döviz rezervini gizli saklı cayır cayır sattılar. Sata sata tükettiler doları, dolar tükenince de fiyatı artıyor. Satılan rakam 190 milyar doları geçti. Tam bir mirasyedilik” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN