Bahçeli'den 'Avrupa Birliği' açıklaması: Bizim için bitmiştir

Bahçeli'den 'Avrupa Birliği' açıklaması: Bizim için bitmiştir

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada kurultay tarihini duyurdu. Bahçeli, MHP'nin 14'üncü Olağan Kurultayı'nın 17 Mart'ta yapılacağını belirterek "Siyasetteki maksadımız gök kubbede hoş bir sada bırakmaktır" ifadelerini kullandı. Öte yandan Bahçeli, Avrupa Birliği üyelik serüvenin bir an önce sonlandırılması gerektiğini belirtirken "Bizim için artık Avrupa Birliği bitmiştir. 60 yıl kaybettik bir 60 yıl daha kaybedemeyiz" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrası yaptığı açıklamada partisinin 14. Olağan Kurultayı’nın 17 Mart 2024 tarihinde yapılacağını duyurdu.

'TÜRKİYE'NİN ZAMAN KAYBETMEYE TAHAMMÜLÜ YOKTUR'

Bahçeli, açıklamasında şunları söyledi:

14 ve 28 Mayıs tarihlerinde tezahür etmiş millet iradesinin aynısı ile 31 Mart 2024 tarihinde yerel yönetimlere yansımasını yerel yönetimlere düşen gölgenin kaldırılmasını amaçlıyoruz. Türkiye’nin zaman kaybetmeye tahammülü yoktur. Yerel seçimlere heyecanla hazırlanıyoruz.

'YENİ PROJELERİMİZLE GÜCÜMÜZE GÜÇ KATACAĞIZ'

MHP olarak ne yaptığımızı biliyoruz. Cumhur İttifakı olarak yeni projelerimizle gücümüze güç katacağımıza inanıyoruz.

MHP başında sonunda önünde arkasında milletin olmadığı hiçbir irtibat ağının bugüne kadar yanında olmamış bundan sonra da olması düşünülemez.

17 Mart’ta 14. Olağan Kurultay’ımızı yapacağız. Siyasetteki maksadımız gök kubbede hoş bir sada bırakmaktır. Hizmet edenin himmet göreceğini de gayet iyi bilmekteyiz.

AYM'YE HDP TEPKİSİ

Devlet Bahçeli, HDP’ye açılan kapatma davasıyla ilgili olarak da “Anayasa Mahkemesi neyi bekliyor? Eksik bırakılan ne vardır da AYM bu hukuki süreci ağırdan almaktadır? Biz adalet istiyoruz. Üstelik hemen istiyoruz. AYM’nin görevini derhal yapmasını bekliyoruz” dedi.

'GÜNLERDİR SABIRLA, DİŞLERİMİ SIKARAK TAKİP ETTİM'

Bahçeli, TSK’ya yönelik açıklamaları büyük tepki çeken CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında da ağır ifadeler kullandı:

Günlerdir sabırla, dişlerimi de sıkarak, gelişmeleri takip ettim. Kim ne söyledi veya kim ne söyleyecek ona baktım. Günü ve saati geldiğinde konuşmak, tarafımızı ve tavrımızı göstermek için beklemeye koyuldum. İşte o gün bugündür.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne saldıran alçak ve aşağılık sözde milletvekilinin ağzı düşman ağzıdır. Aidiyeti Kandil mağaralarıdır.

Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminin, bu satılmış PKK’lıya lazım gereken cezayı vermekten imtina etmesi, basit ve caydırıcı olmaktan uzak tutumu, adı konulmamış akıl ve ağız birliğine dalalettir.

'ERMENİSTAN ATEŞLE OYNAMAKTAN VAZGEÇMELİDİR'

Ermenistan ateşle oynamaktan vazgeçmelidir, aklını başına almalıdır. Her provokasyonun ağır sonuçları olacaktır. Karabağ Türk'tür, Türk kalacaktır. Karabağ karanlığa çekilemeyecektir. Karabağ, Azerbaycan'dan ayrılamaz, vatan toprağıdır.

'MADEM BİZİ İSTEMİYOR BİZ DE ONLARI İSTEMEYİZ'

AB madem bizi istemiyor biz de onları istemeyiz. Üyelik serüveni bir an önce sonlanmalı. Bizim için artık Avrupa Birliği bitmiştir. 60 yıl kaybettik bir 60 yıl daha kaybedemeyiz.

Avrupa Birliği'nin kirli, kindar ve tarihi hesaplarla ihata edilmiş müzakere defterleri açılmamak üzere ister tek taraflı ister iki taraflı olsun mutlaka kapatılmalıdır. Bizim için Avrupa Birliği bitmiştir. Avrupa Birliği ile doğmadık Avrupa Birliği ile de ölmeyiz.

'MHP TABİATINA AYKIRIDIR'

İsveç'in NATO üyeliğine olumlu bakmamız MHP tabiatına aykırıdır."

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ''Avrupa Birliği, Türkiye'den kopmanın gayreti içerisinde. AB'nin Türkiye'den kopuş hamleleri yaptığı bu dönem içerisinde değerlendirmelerimizi yaparız. Bu değerlendirmelerden sonra gerekirse AB ile yolları ayırabiliriz" ifadelerini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (41)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
41 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN