Bakan Fidan’dan Şam’a mesaj: Saldırılar endişe verici

Bakan Fidan’dan Şam’a mesaj: Saldırılar endişe verici

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriyeli mevkidaşı Şeybani ile yaptığı telefon görüşmesinde, İsrail’in Suriye’ye yönelik saldırılarının endişe verici olduğunu belirtti. Fidan, bölgesel güvenliği tehdit eden müdahalelerin son bulması gerektiğini vurguladı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail’in Suriye’nin güneyi ve başkent Şam’a yönelik hava saldırıları ele alındı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Fidan, saldırıların bölgesel güvenliği tehdit ettiğini ve endişe verici boyuta ulaştığını ifade etti. Suriye’de barış ve istikrarın sağlanmasının, tüm tarafların ortak sorumluluğu olduğuna işaret eden Fidan, dış müdahalelerin sona ermesinin bu süreç açısından kritik önemde olduğunu vurguladı.

Fidan, Suriye’de kalıcı huzur ve istikrarın ancak diyalog ve iş birliğiyle mümkün olabileceğinin altını çizdi.

YORUMLAR (3)
3 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN