Bakan Gürlek açıkladı: 4 ayda 35 faili meçhul cinayet aydınlatıldı

Bakan Gürlek açıkladı: 4 ayda 35 faili meçhul cinayet aydınlatıldı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı’nın çalışmaları kapsamında 4 ayda 30 dosyada 35 faili meçhul cinayetin aydınlatıldığını açıkladı. Yıllardır çözülemeyen iki ayrı dosyada da yeni gelişmeler yaşandı; Kırıkkale’de 16, Kızılcahamam’da ise 1 şüpheli gözaltına alındı.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, faili meçhul cinayetlere yönelik yürütülen çalışmaların sonuçlarını açıkladı. Gürlek, ilgili Cumhuriyet başsavcılıkları ve kolluk birimleriyle yürütülen çalışmalar sonucunda dört ay içerisinde 30 dosyanın çözüme kavuşturulduğunu ve 35 faili meçhul cinayetin aydınlatıldığını bildirdi.

Bakan Gürlek, uzun süredir çözülemeyen Kırıkkale ve Kızılcahamam’daki iki cinayet soruşturmasında da yeni bulgulara ulaşıldığını duyurdu.

DERİN DONDURUCUDA CESEDİ BULUNMUŞTU: 16 GÖZALTI

Kırıkkale’de 2014 yılında kaybolan ve cansız bedeni 2025 yılında bir evdeki derin dondurucuda bulunan Hüseyin Okumuşoğlu’nun ölümüne ilişkin dosya yeniden ele alındı.

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada 98 kişinin ifadesine başvuruldu, 112 farklı kurum ve kuruluşla yazışma yapıldı.

Teknik incelemeler, iletişim kayıtları ve yeni bulguların değerlendirilmesinin ardından olayla bağlantılı olduğu düşünülen 17 şüpheli belirlendi. Düzenlenen operasyonda şüphelilerden 16’sı gözaltına alındı.

2018’DEKİ CİNAYET DOSYASINDA YENİ GELİŞME

Bir diğer çalışma ise 2018 yılında Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde öldürülen Emrah Daşdemir’e ilişkin yürütülen soruşturmada gerçekleştirildi.

HTS kayıtları, baz hareketleri, sosyal medya yazışmaları ve şüpheli ifadeleri yeniden incelendi. Elde edilen yeni bulgular üzerine şüpheli hakkında daha önce verilen ek kovuşturmaya yer olmadığı kararı kaldırıldı. Soruşturma kapsamında Halil Can Çelik gözaltına alındı.

GÜRLEK: HER YENİ İZİN PEŞİNDEN GİDECEĞİZ

Adalet Bakanı Akın Gürlek’in açıklamasının tamamı şöyle:

“Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı”mızın ilgili Cumhuriyet başsavcılıkları ve kolluk birimleriyle koordineli olarak yürüttüğü çalışmalar kapsamında, dört ay içerisinde 30 dosyada 35 faili meçhul cinayet aydınlatıldı.

Yıllardır aydınlatılmayı bekleyen iki ayrı cinayet dosyasında daha bu sabah önemli gelişmeler yaşandı:

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinesinde Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü ile yürütülen çalışmalarda; 2014 yılında Kırıkkale’de kaybolan ve 2025 yılında cansız bedeni bir ikametteki derin dondurucuda bulunan Hüseyin Okumuşoğlu’nun ölümüne ilişkin dosya yeniden ele alınarak soruşturma derinleştirildi.

98 kişinin ifadesine başvuruldu, 112 farklı kurum ve kuruluşla yazışma gerçekleştirildi. Teknik incelemeler, iletişim kayıtları ve elde edilen yeni bulgular doğrultusunda olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen 17 şüpheli tespit edildi. Bu sabah gerçekleştirilen operasyonda 16 şüpheli gözaltına alındı.

Diğer önemli gelişme ise Kızılcahamam Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinesinde Kızılcahamam İlçe Jandarma Komutanlığı ile yürütülen çalışmalar kapsamında, 2018 yılında Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde öldürülen Emrah Daşdemir’e ilişkin soruşturmada yaşandı.

HTS kayıtları, baz hareketleri, sosyal medya yazışmaları ve şüpheli beyanları ayrıntılı şekilde değerlendirildi. Şüpheli hakkında daha önce verilen ek kovuşturmaya yer olmadığına dair karar, elde edilen yeni bulgular üzerine kaldırıldı. Soruşturma kapsamında Halil Can Çelik bu sabah gözaltına alındı.

Bu dosyaların yeniden ele alınmasında büyük bir titizlikle çalışan Kırıkkale ve Kızılcahamam Cumhuriyet Başsavcılıklarımıza, Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğümüze, Kızılcahamam İlçe Jandarma Komutanlığımıza ve süreçte emeği bulunan tüm kamu görevlilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum.

Aradan kaç yıl geçerse geçsin, ortaya çıkan her yeni delilin, ulaşılan her yeni izin peşinden gitmeye; faillerin tespit edilerek yargı önünde hesap vermesi için gereken bütün çalışmaları kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN