Bakan Gürlek açıkladı: Boşanma ve nafaka düzenlemesi ekimde geliyor

Bakan Gürlek açıkladı: Boşanma ve nafaka düzenlemesi ekimde geliyor

Ankara 2 No'lu Barosu Adli Yıl Açılış Programı’nda konuşan Adalet Bakanı Akın Gürlek, süresiz nafaka ve boşanma davalarının sürelerine ilişkin ihtiyaç duyulan yasal düzenlemelerin ekim ayında Meclis'e sunulacak yargı paketi kapsamında hayata geçirileceğini açıkladı.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Ankara 2 No'lu Barosu tarafından düzenlenen Adli Yıl Açılış Programı’na katılarak yargı gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Gürlek konuşmasında; yargı reformu adımları, süresiz nafaka düzenlemesi, toplumsal değerlerin korunması ve uluslararası hukuk düzenine ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.

"BOŞANMA VE NAFAKA DÜZENLEMESİ EKİM AYINDA HAYATA GEÇİRİLECEK"

Bakan Gürlek, boşanma davaları ile nafaka düzenlemesinin ekim ayında gündeme getireceklerini söyledi.

Düzenlemenin, 12'nci Yargı Paketi'nin ikinci kısmında yer alacağını ifade eden Gürlek, boşanma davalarının uzamasını önleyecek tedbirler alacağını kaydetti.

Gürlek, kira tespit ve tahliye davalarına da değindi. Kira tespit davalarının dokuz ayda, tahliye davalarının ise 1,5 yılda tamamlanmasını hedeflediklerini söyleyen Gürlek, "Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı sonrasında nafaka konusunda ihtiyaç duyulan yasal düzenlemeleri de ekim ayındaki paket kapsamında hayata geçirmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

YARGILAMA SÜRELERİ MESAJI

Konuşmasında avukatlık mesleğinin önemine de dikkat çeken Bakan Gürlek, "Avukatlarımız, açtıkları davaların ne kadar sürede sonuçlanacağını bilmek zorundadır. Bu nedenle hakim ve savcı arkadaşlarımızın yargıda belirlenen hedef sürelere riayet etmeleri gerektiğini her fırsatta ifade ediyoruz." ifadelerini kullandı.

DÜZENLEME 24-25 MADDEDEN OLUŞACAK

12'nci Yargı Paketi'ndeki düzenlemelerin bir kısmının yürürlüğe girdiğini, ikinci kısımdaki düzenlemelerin de ekim ayında gündeme geleceğini belirten Gürlek, düzenlemenin 24-25 maddeden oluşacağı bilgisini verdi.

Gürlek, bu pakette avukatların yaşadığı bazı sorunların çözümüne yönelik düzenlemeler de eklemeyi temenni ettiklerini ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN