Bakan Gürlek açıkladı: Eski hükümlülere 400 milyona yakın hibe desteği

Bakan Gürlek açıkladı: Eski hükümlülere 400 milyona yakın hibe desteği

Adalet Bakanı Gürlek, eski hükümlülerin meslek edinmelerini, kendi işlerini kurmalarını ve istihdama katılmalarını destekleyen programların sürdürüldüğünü belirterek, son 10 yılda 3 bin 498 eski hükümlüye İŞKUR aracılığıyla yaklaşık 388 milyon lira hibe desteği sağlandığını bildirdi.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, eski hükümlü vatandaşların yeniden topluma kazandırılması ve ekonomik hayata katılmalarına yönelik yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) iş birliğinde eski hükümlülere yönelik çeşitli destek programlarının sürdürüldüğünü belirten Gürlek, son 10 yılda 3 bin 498 eski hükümlüye İŞKUR aracılığıyla yaklaşık 388 milyon lira hibe desteği sağlandığını paylaştı. Gürlek, bu kapsamda meslek edinme, kendi işini kurma ve istihdama katılımın desteklendiğini kaydetti.

SON 2 AYDA 68,7 MİLYON LİRA KAYNAK TAHSİS EDİLDİ

Gürlek, “Kendi işini kurma hibe desteği, mesleki eğitim ve istihdam programlarıyla eski hükümlü vatandaşlarımızın yanında oluyoruz. Bu yılın temmuz ve ağustos aylarında 148 proje için toplam 68,7 milyon lira kaynak tahsis ettik” dedi. Gürlek, son 10 yılda ise İŞKUR aracılığıyla 3 bin 498 eski hükümlüye yaklaşık 388 milyon lira hibe desteği sağlandığını bildirdi.

Önümüzdeki dönemde söz konusu desteklerin artırılmasına yönelik çalışmaların sürdürüleceğini belirten Gürlek, eski hükümlülerin yeniden topluma kazandırılmasına ve ekonomik hayata katılmasına yönelik politikaların devam edeceğini vurguladı. Gürlek, “Kapsayıcı politikalarla eski hükümlülerin yeniden topluma kazandırılmasını, üretime ve istihdama katılmasını desteklemeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN