Bakan Gürlek orman yangınlarındaki son durumu açıkladı: 2 kişi tutuklandı

Bakan Gürlek orman yangınlarındaki son durumu açıkladı: 2 kişi tutuklandı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, son bir haftada 8 ilde meydana gelen 10 orman yangınına ilişkin yürütülen soruşturmalar hakkında bilgi verdi. 6 şüpheli hakkında işlem yapıldığını belirten Gürlek, 2 kişinin tutuklandığını, 1 kişi hakkında adli kontrol kararı verildiğini, 3 kişinin ise gözaltı işlemlerinin sürdüğünü açıkladı.

Türkiye’nin farklı noktalarında çıkan orman yangınlarının nedenleri ve sorumlularına yönelik adli soruşturmalar sürüyor. Adalet Bakanı Akın Gürlek, Adıyaman, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Kırklareli, Kocaeli ve Sinop’ta son bir haftada meydana gelen 10 yangına ilişkin yürütülen soruşturmaların son durumunu paylaştı.

2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Gürlek’in verdiği bilgilere göre, söz konusu yangınlara ilişkin 6 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Bunlardan 2’si tutuklanırken, 1 şüpheli hakkında adli kontrol tedbiri uygulandı. Diğer 3 şüphelinin gözaltı işlemleri ise devam ediyor.

Yangınların çıkış nedenleri ve sorumlularının Cumhuriyet başsavcılıklarınca araştırıldığını belirten Gürlek, adli süreçlerin Doğal Afet ve Kazalar Daire Başkanlığı tarafından da yakından takip edildiğini bildirdi.

1 HAZİRAN’DAN BU YANA 43 ŞÜPHELİ TESPİT EDİLDİ

Bakan Gürlek, 1 Haziran 2026’dan bu yana 22 ilde adli işlem başlatılan 64 orman yangını kapsamında toplam 43 şüphelinin tespit edildiğini açıkladı. Bu şüphelilerden 11’inin tutuklandığını, 18’i hakkında adli kontrol tedbiri uygulandığını ve 3 kişinin gözaltı işlemlerinin sürdüğünü aktardı.

Gürlek, ormanları kasten yakanların yanı sıra ihmal veya tedbirsizlik sonucu yangına neden olanların da adalet önünde hesap vereceğini vurguladı.

GÜRLEK’İN AÇIKLAMASININ TAMAMI

Adalet Bakanı Akın Gürlek’in açıklaması şöyle:

“Nefesimiz, geleceğimiz ve gelecek nesillere bırakacağımız en kıymetli miraslardan biri olan Yeşil Vatanımızı tehdit eden orman yangınlarına ilişkin adli süreçleri kararlılıkla takip ediyoruz. Doğal Afet ve Kazalar Daire Başkanlığımızın yakın takibinde, Cumhuriyet başsavcılıklarımız yangınların çıkış nedenlerini ve sorumlularını tüm yönleriyle araştırmaktadır.

Son bir haftada Adıyaman, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Kırklareli, Kocaeli ve Sinop’ta meydana gelen 10 orman yangınına ilişkin soruşturmalarda 6 şüpheli hakkında işlem yapılmış; 2 şüpheli tutuklanmış, 1 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 3 şüphelinin gözaltı işlemleri devam etmektedir.

1 Haziran 2026’dan bugüne ise 22 ilimizde adli işlem yapılan 64 orman yangınına ilişkin toplam 43 şüpheli tespit edilmiştir. Şüphelilerden 11’i tutuklanmış, 18 şüpheli hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmıştır. 3 şüphelinin gözaltı işlemleri sürmektedir.

Milletimiz müsterih olsun; ormanlarımızı kasten yakanlar da ihmal veya tedbirsizlikleriyle yangına sebebiyet verenler adalet önünde hesap vermektedir. Suç şüphesi bulunan hiçbir orman yangınının faili meçhul kalmasına müsaade edilmeyecektir.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN