Bakan Soylu'dan yeni hamle: Yetkiyi İBB'den aldı, valiliklere verdi

Bakan Soylu'dan yeni hamle: Yetkiyi İBB'den aldı, valiliklere verdi

İçişleri Bakanı Soylu tarafından valiliklere gönderilen yazı ile artık İBB başta olmak üzere belediyelerin düzenlediği il tanıtım günlerini düzenleme yetkisi valiliklere geçti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başta olmak üzere belediyelerin düzenlediği il tanıtım günlerini düzenleme yetkisi valiliklere verildi.

Gerçek Gündem'den Fırat Fıstık'ın haberine göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından valiliklere gönderilen yazıda son dönemlerde valilikler ve il kültür ve turizm müdürlükleriyle irtibata geçilmeden ilin genelini ilgilendirecek il tanıtım günlerinin yapıldığı belirtilirken, bu durumun dağınıklığa ve kaynak israfına yol açtığı savunuldu.

HİÇBİR FAALİYETE İZİN YOK

Bundan sonra bu etkinlikler, valiler başkanlığında toplanan İl Tanıtma ve Geliştirme Kurulu tarafından değerlendirilecek ve gerçekleştirilecek. Soylu tarafından verilen talimatta açık bir şekilde Valilerin başkanlığında toplanan İl Tanıtma ve Geliştirme Kurulu tarafından ele alınıp yapılması kararlaştırılmayan hiçbir faaliyetin il tanıtım günleri adıyla gerçekleştirilmesine izin verilmemesi belirtildi.

Bakanlığın bu kararına neden olarak ‘dağınıklık ve kaynak israfı’ gösteriliyor. Çalışmaların tüm aşamalarında artık valiliklerden izin alınacak, gerekli şartları taşımayan hiçbir etkinliğe müsaade edilmeyecek.

İl tanıtım günleri, illerin tarihi, kültürel, folklorik değerlerini büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlara duyurmayı, bölgesel ya da ulusal düzeyde farkındalık yaratmayı amaçlıyor. İstanbul’da uzun süredir düzenlenen etkinliklerin ev sahipliğini İBB yapıyordu.

"İBB İLE VATANDAŞIN ARASINI AÇMAYA ÇALIŞIYORLAR"

En son kasım ayında Yenikapı’da Sivas, Maltepe’de Çorum il tanıtım günleri düzenlenmişti. Bu etkinlikler, insanların hem yöresel yemekleri tattığı, hem o ilin tarihi, kültürel geçmişiyle ilgili söyleşilerin düzenlendiği etkinlikler olarak biliniyor.

Kararı değerlendiren İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, “Tamamen siyasi bir karar. İBB ile vatandaşların bir araya gelmesini engellemeye çalışıyorlar. İBB ile vatandaşın arasını açmaya çalışıyorlar, başka bir şey değil” dedi.

Balyalı, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı değerlendirmede, il tanıtım günlerinin, AKP'nin İBB yönetiminde olduğu dönemde de yapılan bir etkinlik olduğunu hatırlattı. Balyalı, "Ne oldu da bir günde bu etkinliği valiliğin yapmasına karar verildi? Ben, bu durumu şöyle yorumluyorum: İBB ile sivil toplum kuruluşlarının arasının iyi olması istenilmiyor. Söylediğim gibi; klasik engellemelerden birisidir bu” dedi.

"İBB, BASKI ALTINA ALINMAYA ÇALIŞILIYOR"

İYİ Parti'nin İBB Meclisi Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan da karara tepki göstererek şunları söyledi:

“Alınan bu karar, engellemelerden bir tanesi. İl tanıtım günleri genellikle Yenikapı ve Maltepe’de bulunan etkinlik alanlarında yapılıyordu. İBB, çoklu denetim merkezi tarafından baskı altına alınmaya çalışılıyor. Bunlar aslında gündemi değiştirme çabalarıdır. Ne yaptıklarını anlamak mümkün değil. Uzun yıllardır bu etkinlikler İBB tarafından yapılıyordu, bir günde bu işin valilik tarafından yapılması istendi. Ne yaptıklarını anlamak gerçekten mümkün değil.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (48)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
48 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN