Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ağrı'da katıldığı karne dağıtım töreninin ardından eğitim gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. TRT Haber'e konuşan Bakan Tekin, öğretmen yetiştirme sürecinde hayata geçirilen "Milli Eğitim Akademisi" uygulaması kapsamında, hangi branşın hangi ilde adaylık eğitimi alacağını duyurdu.
HİZMET İÇİ EĞİTİM MERKEZLERİ AKADEMİYE DÖNÜŞTÜ
Bakan Tekin, eski adıyla hizmet içi eğitim merkezlerinin artık Milli Eğitim Akademisi olarak faaliyet göstereceğini bildirdi. Bakanlık, bu merkezlerde verilecek eğitimlerin illerini branş bazında belirledi. Tekin, sınıf öğretmenliği, özel eğitim, yabancı diller ve okul öncesi öğretmenliği için belirlenen merkezleri şu şekilde sıraladı:
Sınıf Öğretmenliği: İstanbul, Ankara, Gaziantep, Kayseri, Erzurum ve Aksaray.
Özel Eğitim Öğretmenliği: İstanbul, Ankara ve Gaziantep.
Yabancı Diller: İstanbul ve Kayseri.
Okul Öncesi Öğretmenliği: Sivas.
ÜNİVERSİTELERLE ENTEGRE PRATİK EĞİTİM
Yeni sistemin işleyişine dair detayları da paylaşan Bakan Tekin, her bir Milli Eğitim Akademisi'nin bulunduğu ildeki üniversitelerle entegre biçimde çalışacağını vurguladı.
Sürecin teorikten ziyade uygulamaya dayalı olacağının altını çizen Tekin, "Üniversitedeki akademisyenlerimizle entegre bir biçimde, pratik derslerin ve uygulamaların yoğun olduğu bir adaylık süreci yaşayacaklar" ifadelerini kullandı. Adaylık eğitimini başarıyla tamamlayanların öğretmen olarak kadroya katılacağı belirtildi.
