Bakan Yanık: Nafaka konusunda gelinen bir nokta yok

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, uzun zamandır tartışılan nafaka süresinin sınırlandırılması ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Yanık, "Nafaka konusuyla gelinen bir nokta yok, verilmiş bir karar yok. Herhangi bir nihai değerlendirme yok" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, perşembe günü Ankara'daki 75'inci Yıl Huzurevi'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yanık, nafaka süresinin sınırlandırılmasıyla ilgili bir çalışma yapılıp yapılmadığı yönündeki soruya şu şekilde cevap verdi:

"Gelinen bir nokta yok. Bu nafaka konusunda çok uzun zamandır kamuoyunda da çeşitli gruplarda da birtakım konuşmalar, tartışmalar, talepler vesaire var. Bizim kamu tarafı olarak kuşkusuz bu tartışmaları izlememiz, taleplere dikkat kesilmemiz ve eğer ortada bir problem varsa bunu çözümünü de sağlamamız gerekir.

'BİZİM ÇOK DIŞIMIZDA YORUMLAR YAPILIYOR'

Fakat şimdi basında ben de zaman zaman görüyorum, bizim çok dışımızda; Bakanlığın bilgisinin çok dışında birtakım yorumlar ve tahminler konuşuluyor. Biz bakanlıklar olarak her zaman her türlü, kendi çalışma alanımıza giren konularla alakalı her türlü çalışmayı yaparız. Görüşmeleri de yaparız. Bu ayrı bir şey.

'NAFAKAYLA İLGİLİ NİHAİ BİR DEĞERLENDİRME YOK'

Nafaka konusuyla alakalı verilmiş bir karar yok. Herhangi bir yapılmış nihai bir değerlendirme yok. Bizim Bakanlığımız açısından temel hareket noktası şudur: Aile çatısı, genel anlamda Aile ve Toplum Hizmetleri diye bir genel müdürlüğümüz var. Aile çalışan; öbür tarafta kadın hakları, kadının statüsü çalışan, kadının sosyal, siyasal, ekonomik haklarını, kişi haklarını, insan haklarını takip eden, geliştirmeye uğraşan bakanlığız.

Dolayısıyla bu denge içerisinde ne ailenin zarar görmesi, ne kadınların edindikleri müktesep haklarını kaybedecekleri bir yeni düzenlemeye kapı aralamayız.

'ASIL OLAN DENGE'

Boşanma, boşanmaya bağlı sonrası mali, ekonomik haklar. Bunlarla ilgili süreç içerisinde, toplumun gelişme ve dönüşme, bireylerin gelişme, ekonomik durumları vs. göre yeni düzenleme olur. Hukuk dinamiktir, bir yere çakamazsınız. Burada asıl olan şey o yeni durumun hakkaniyeti, tarafların haklarını, hak temelli edinimlerini kaybetmemeleri ve dengeli bir şey olmasıdır.

Tartıştığımız konuştuğumuz, sivil toplum kendi içinde tartışır, kamudan talep eder, bireyler talep eder. Bunlar son derece normaldir. Bu meselelerin kamuoyunda çok tartışılmasını önemserim."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN