Barzani'den Kardeşlik Komisyonu raporu değerlendirmesi: Memnuniyetle karşılıyoruz

Barzani'den Kardeşlik Komisyonu raporu değerlendirmesi: Memnuniyetle karşılıyoruz

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Türkiye Büyük Millet Meclisi bünyesindeki Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu tarafından hazırlanan çözüm süreci raporunu memnuniyetle karşıladığını açıkladı.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bünyesinde faaliyet gösteren Millî Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu tarafından hazırlanan çözüm süreci raporunu memnuniyetle karşıladığını açıkladı. Barzani, söz konusu raporu barış yolunda “önemli bir adım” ve “doğru bir yönelim” olarak değerlendirdi.

“SİYASET VE DİYALOG DİLİ KALICI İSTİKRARIN TEMELİDİR”

Sosyal medya hesabı üzerinden yazılı bir açıklama yayımlayan Barzani, çözüm arayışlarında siyasi diyalog ve uzlaşı dilinin önemine vurgu yaptı.

Barzani açıklamasında, “Siyaset ve diyalog dilinin ön plana çıkarılması ile barışçıl çözüme olan bağlılık; sadece Türkiye için değil, tüm bölgenin yararına olacak kalıcı bir istikrarın inşası için temel esaslardır. Bu raporun, barış ve çözüm yolunda doğru bir doğrultuda ilerlediğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

KÜRDİSTAN BÖLGESİ’NDEN İŞBİRLİĞİ MESAJI

Kürdistan Bölgesi olarak barışçıl girişimlere her zaman destek verdiklerini belirten Barzani, kardeşlik ve birlikte yaşam vurgusu yaptı. Sorunların barışçıl yöntemlerle çözülmesini hedefleyen her türlü adımda işbirliğine hazır olduklarını ifade eden Barzani, Meclis çatısı altında benzer adımların sürmesini temenni etti.

Barzani açıklamasında şu değerlendirmelere yer verdi:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki Millî Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun raporunu memnuniyetle karşılıyorum. Bunu, barış ve çözüm yolunda atılmış önemli bir adım ve doğru bir eğilim olarak değerlendiriyorum. Siyaset ve diyalog dilinin ön plana çıkarılması ile barışçıl çözüme olan bağlılık; tüm bölgenin yararına olacak kalıcı bir istikrarın inşası için temel unsurlardır.

Bizler Kürdistan Bölgesi olarak, her zaman olduğu gibi, sorunların barışçıl yöntemlerle çözülmesini amaçlayan, kardeşlik ve bir arada yaşam için yeni bir ufuk açan her türlü çaba ve adımı desteklediğimizi vurguluyoruz. Güvenin daha da pekiştirilmesi ve herkesin beklediği barışın tesisi için Meclis çatısı altında başka adımların da atılmasını temenni ediyoruz.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN