Başkanlık sisteminde en küçük bürokratik işlem bile Cumhurbaşkanı'na sunuluyor

Başkanlık sisteminde en küçük bürokratik işlem bile Cumhurbaşkanı'na sunuluyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir parsel içerisindeki 5,9 metrekarelik Hazine payının, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne devrini onayladı.

Başkanlık sistemi gereği en küçük bürokratik işlem dahi Cumhurbaşkanı’nın onayından geçmesi gerekiyor. Bunun tipik iki örneği bugünkü Resmi Gazete’de yayınlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 10 Kasım 2022 tarihli onayını taşıyan ve “Cumhurbaşkanı Kararı” olarak yayınlanan iki karar da, Konya Karatay ilçesi, Aziziye Mahallesi’yle ilgili. İlk karar 10 bin 755 metrekarelik bir parsel içinde bulunan 5,9 metrekarelik Hazine payının, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne, ikinci karar ise yine aynı Mahalle’de bulunan 946 metrekarelik parsel içindeki 23 metrekarelik Hazine payının Karatay Belediyesi’ne devredilmesiyle ilgili.

whatsapp-image-2022-11-11-at-16-56.jpg

Kentsel dönüşüm çalışmalarının yapıldığı Aziziye Mahallesi 34249 ada 1 parseldeki 5,9 metrekarelik Hazine arazisinin devrine ilişik kararda şöyle denildi:

“Konya İli, Karatay İlçesi, Aziziye Mahallesinde bulunan ve 6/8/2021 tarihli ve 4366 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla ilan edilen yenileme alanı kapsamına giren ekli listedeki taşınmazın Hazineye ait kısmının bedelsiz olarak Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığına devredilmesine, 5366 sayılı Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanunun 4 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir”.

İkinci karar da aynı mahallede bulunan bir başka parselle ilgili. Karar 946 metrekare büyüklüğünde olan 5610 ada, 143 parseldeki 23 metrekarelik Hazine payının, Karatay Belediyesi’ne bedelsiz olarak devredilmesini içeriyor. İlk kararın “Karar Sayısı” 5402, ikinci kararın “Karar Sayısı” ise 6403.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN