Bese Hozat, iktidarı eleştirdi: Çözüm sürecinde kararsız

Bese Hozat, iktidarı eleştirdi: Çözüm sürecinde kararsız

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Bese Hozat, iktidarın çözüm sürecine dair tutumunu “zayıf ve kararsız” olarak değerlendirerek hükümetin Kürt sorununda net bir siyasi irade ortaya koymadığını söyledi. Af tartışmalarına da değinen Hozat, PKK’nin suç işlemediği için bir af ya da “eve dönüş” talebi olmadığını vurguladı.

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Bese Hozat (Hülya Oran), PKK’nın temmuz ayında düzenlediği temsili silah bırakma töreninin ardından yaptığı ilk değerlendirmede, iktidarın çözüm sürecine yönelik tutumunu “zayıf ve kararsız” olarak nitelendirdi. Hozat, Kürt meselesinin demokratik ve siyasi yollarla çözülmesi konusunda hükümette net bir irade görmediğini belirterek, “Ne zihniyet değişmiş ne de buna uygun bir çözüm programı hazırlanmış” ifadelerini kullandı.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Hozat, iktidarın süreci doğru okuduğunu ancak buna rağmen kararlı bir politika geliştirmediğini dile getirdi. Devlet Bahçeli’nin gelişmeleri yakından takip ederek kendi çizgisini oluşturduğunu belirten Hozat, “Bu tür kritik süreçler ciddiyet, tutarlılık ve samimiyet ister. Gelişmelere göre pozisyon almak Türkiye’nin zararına olur” dedi.

CHP YÖNETİMİ AÇISINDAN CİDDİ BİR SORUN

CHP’nin İmralı’ya komisyon üyesi göndermeme kararını da eleştiren Hozat, partinin hâlâ eski siyasi reflekslerden tam olarak uzaklaşamadığını savunarak, “CHP içindeki ulusalcı sağ eğilim parti politikasını şekillendiriyor ve bu durum CHP yönetimi açısından ciddi bir sorun” değerlendirmesinde bulundu.

Af tartışmalarına ilişkin ise PKK’nin bir “eve dönüş yasası” talebi olmadığını vurgulayan Hozat, “Hiç kimse suç işlememiştir. Suç işlemeyen af da istemez. Af, suç işleyenler içindir; biz suç işlemedik ki af talep edelim” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (5)
5 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN