İsmail Saymaz: Pekcan Bakan olduktan sonra şirket kurmuş | Bi'Karar Ver

Bi' Karar Ver'e konuk olan İsmail Saymaz, görevden alınan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Ticaret Bakanı olmadan önce Pekcan ile ilgili gümrük müdürlüklerine uyarı yazısı gönderildiğini hatırlatan Saymaz, "Ruhsar Hanım, Bakan olduktan sonra dezenfektan şirketini kuruyor. Bu şirket kurulduktan sonra Ticaret Bakanlığı'na satış yapıyor. İkincisi, Ticaret Bakanlığı'nın güdümü ve denetimi altındaki Türkiye İhracatçılar Meclisi'ne satış yapıyor" dedi.

DEMET İLCE | KARAR

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, Bi' Karar Ver'de günün öne çıkan başlıklarını yorumladı. Bi' Karar Ver'e konuk olan gazeteci İsmail Saymaz, eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a ait şirket ile ilgili yaşanan skandallar silsilesi ile ilgili dikkat çeken ayrıntıları paylaştı.

Pekcan ile ilgili Bakan olmadan önce gümrük müdürlüklerine uyarı yazısı gönderildiği hatırlatan Saymaz, şunları kaydetti:

"Ruhsar Hanım, bakan olduktan sonra dezenfektan şirketini kuruyor. Bu şirket kurulduktan sonra Ticaret Bakanlığı'na satış yapıyor. İkincisi Ticaret Bakanlığı'nın güdümü ve denetimi altındaki Türkiye İhracatçılar Meclisi'ne satış yapıyor. Üçüncüsü THY'nin ortağına satıyor."

"EN ALTTAKİLER DAHA DA EZİLİYOR"

Ruhsar Pekcan'a devlet tarafından verilen koltuğa, masrafı için Pekcan'ın 400 bin TL harcadığını da belirten Saymaz, Türkiye'deki ekonomik eşitsizliği eleştirdi:

"Giderek daha sınıfsal bir vaziyet ortaya çıkıyor. En alttakiler daha da eziliyor. Ruhsar Pekcan, devletin ona verdiği koltuğa masrafı için 400 bin TL harcamış. Dünyanın diğer ucunda, Boris Johnson'ın kampanya parasıyla evini onarması soruşturma nedeni. Ve soruşturma açılıyor. Burada Ticaret Bakanı'na konut veriyorsunuz fakat emekli ikramiyesine 100 lira zammı fazla görüyorsunuz."

TÜRKİYE'DEN UMUDUNU KESEN KİMSELER

AK Partili belediyelerce, gri pasaport verilerek yurtdışına iltica edenlerden biriyle konuştuğunu belirten Saymaz, şunları anlattı:

"Konuştuklarımdan biri bana Türkiye'de siyasi baskı altında olduğu söylemişti. Kendisi dışında olanların işçi ve Türkiye'den umudunu kesen kimseler olduğunu, bu yüzden Almanya'ya gittiklerini söyledi."

SEDAT PEKER BİLDİKLERİNİ ANLATACAK MI?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in sessizliğini bozması ile ilgili de Saymaz, şunları kaydetti:

"Al mafyadan haberi' gibi bir durumla karşı karşıyayız. Önümüzdeki günlerde Sedat Peker'den kaynaklı başka bilgiler öğrenebiliriz. Kritik anlarda böyle oluyor. Türkiye'de genelde muhaliflerin maruz kaldığı yargı pratiklerini ve kolluk pratiklerini Sedat Peker'den dinlemek, enteresan geliyor insana. Dediği hepsi doğru ama bunu Sedat Peker'den dinlemek bana tuhaf geldi."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN