Boğaziçi Üniversitesi’nde Nureddin Yııldız gerilmi: Çıkan arbedede 97 öğrenci gözaltına alındı

Boğaziçi Üniversitesi’nde İslam Araştırmaları Kulübü’nün düzenlediği etkinliğe konuşmacı olarak katılan ilahiyatçı Nureddin Yıldız, öğrenciler tarafından protesto edildi. İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleşen eylem sırasında çıkan arbedede 13 polisin hafif şekilde yaralandığını ve 97 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan olaylar, daha önce çocuk yaşta evlilik konusundaki sözleri tepkilere neden olan ilahiyatçı Nureddin Yıldız’ın üniversiteye davet edilmesiyle başladı. İslam Araştırmaları Kulübü (BİSAK) tarafından düzenlenen “İslami İlimler: Kim İçin, Ne Kadar?” etkinliğine Yıldız’ın konuşmacı olarak katılacağının duyurulması üzerine, öğrenciler üniversite içinde protesto gösterileri düzenledi.

Katılımın artmasıyla birlikte olaylara müdahale eden çevik kuvvet ekipleri, kampüse girerek öğrencilerle arbede yaşadı ve çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Yıldız’ın konuşma yaptığı sınıfta bir öğrencinin küçük bir cisim fırlatması sonrası, sınıftaki bazı kişiler protestocu öğrenciye müdahale ederek sınıf dışına çıkardı.

"BU KAMPÜSLER BİZİM"

Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüs’teki Piramit Alanı’nda toplanan öğrenciler, “Boğaziçi iktidarın arka bahçesi değil” yazılı pankartlar açtı.Protesto eylemini takip eden T24 muhabiri Can Öztürk de polis otobüsüne götürüldü.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde toplanan bir grup, güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında polise mukavemette bulundu. Yaşanan arbede sonucu 13 polis memuru hafif şekilde yaralandı. Olayla ilgili olarak 97 gösterici gözaltına alındı. Valilik, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, bu akşam saatlerinde Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsü içerisinde toplanan ve bir öğrenci kulübünün faaliyetlerini engellemek için hareket eden grubun, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerine saldırdığı belirtildi.

Açıklamada, "Saldırı nedeniyle 13 emniyet mensubu hafif şekilde yaralanmıştır. Olaylar sırasında 39’u kadın, 58’i erkek olmak üzere toplam 97 gösterici gözaltına alınmıştır. Üniversite içerisinde ve çevresinde gerekli emniyet tedbirleri alınmış olup, gözaltına alınan şahısların emniyetteki işlemleri devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

screenshot-21.jpg

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİNDEN AÇIKLAMA

Boğaziçi Üniversitesi Medya Merkezi'nden yapılan açıklamada ise üniversitede bir öğrenci kulübü tarafından düzenlenen etkinliğe karşı organize linç girişimlerinin kamuoyuna yansıdığı aktarıldı.

Bu girişimlerin, öğrenci kulübünün kullandığı kulüp odasının kapısının tehdit ve nefret içerikli yazılarla tahrip edilmesine kadar vardırıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Boğaziçi Üniversitesi, düşünce ve ifade özgürlüğünü esas alan, çoğulculuğu ve katılımcılığı önceleyen bir kurumdur. Üniversitemiz ekosisteminde herhangi bir grubun şiddet, baskı ve nefret diliyle tahakküm kurma gayreti ne üniversitemiz kamuoyu ne de yönetimimizde asla karşılık bulmayacaktır. Söz konusu eylemi gerçekleştiren kişi ya da kişiler hakkında gerekli disiplin işlemleri başlatılacak, ayrıca ilgili birimler aracılığıyla suç duyurusunda bulunulacaktır. Üniversitemizin değerlerini ve huzurunu hedef alan bu tür eylemlere hiçbir şekilde geçit verilmeyecektir."

screenshot-22.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN