Bolu Belediyesi soruşturmasında Özel Kalem Müdürü tutuklandı

Bolu Belediyesi soruşturmasında Özel Kalem Müdürü tutuklandı

Bolu Belediyesi ve iştiraklerine yönelik yürütülen soruşturmanın 6'ncı dalgasında gözaltına alınan 12 şüpheliden, Bolu Belediyesi Özel Kalem Müdürü ve Belediye Şirketleri Genel Müdürü Özgür Nihat Yıldız tutuklandı. Diğer 8 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Bolu Belediyesi ve iştiraki şirketlerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 1 Temmuz sabahı 6’ncı dalga operasyonu için jandarma ekipleri düğmeye bastı. ’Zimmet’ ve ’suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ suçlamalarıyla eş zamanlı yapılan baskınlarda, Bolu Belediye Şirketleri Genel Müdürü ve aynı zamanda Özel Kalem Müdürü olan Özgür Nihat Yıldız ile belediye iştiraklerinde görevli İ.Ç., O.Ö., S.G., V.Y., S.G., Y.G., İ.G., D.M. ve A.K. gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde ve belediyedeki çalışma birimlerinde yapılan detaylı aramalarda çok sayıda belge ve dijital materyale incelenmek üzere el konuldu. Soruşturmanın sürdüğü 2 Temmuz günü, 2 kişi daha jandarmaya ifadeye çağrıldı ve toplam şüpheli sayısı 12’ye yükseldi.

ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ YILDIZ TUTUKLANDI

İl Jandarma Komutanlığı’ndaki 3 günlük gözaltı işlemlerinin ardından 12 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifade veren şüphelilerden 3’ü işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen 9 şüpheliden 8’i, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bolu Belediyesi Özel Kalem Müdürü Özgür Nihat Yıldız ise ’zimmet’ ve ’suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN