Bu balığı yakalayanlara balık başına 25 TL ödeme! Bakan Yumaklı resmen açıkladı

Bu balığı yakalayanlara balık başına 25 TL ödeme! Bakan Yumaklı resmen açıkladı

Deniz ekosistemine zarar veren bir balık türünün yakalanmasının teşvik edilmesi amacıyla ödenen tutara yüzde zam yapılarak 25 TL'ye çıkarıldı. Balıkçılara balık başına 25 TL ödenecek. İşte, ödeme yapılan o balık türü...

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, iklim değişikliği ve küresel ısınmaya bağlı olarak Kızıldeniz'den gelerek Akdeniz'e yerleşen balon balıklarının, Ege ve Marmara'dan sonra yayılım alanlarını genişletip Karadeniz'e kadar ulaşmalarının öngörüldüğünü bildirerek, Bakanlığın balon balığı avcılığının teşviki için 2020 yılında bir pilot çalışma başlattığını hatırlattı.

Yumaklı, pilot çalışmanın başarılı olması, toplum ve balıkçılar nezdinde ilgi uyandırması ve desteklemenin devamı için duyulan gereklilik üzerine Cumhurbaşkanı Kararı ile 2024, 2025 ve 2026 yıllarını kapsayan 'Balon Balığı Avcılığının Desteklenme Kararı'nın yürürlüğe girdiğine dikkati çekti.

balon-baligi-odemesi-ne-kadar.jpg

BALON BALIĞI AVLAYANA NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

Resmi Gazete'de yayımlanan 'Balon Balığı Avcılığının Desteklenmesi Hakkındaki Karar'a göre, balon balığını avlayan balıkçılara tane başı 25 TL, diğer türlerini avlayanlara da 10 TL destek ödemesi yapılacak.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, söz konusu karar 2024, 2025 ve 2026 yılları için geçerli olacak. Destek ödemeleri için gerekli finansman, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tarımsal destekleme bütçesinden karşılanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN