Bu kez Doğu Karadeniz için şiddetli yağış uyarısı

Bu kez Doğu Karadeniz için şiddetli yağış uyarısı

Orta Karadeniz'de meydana gelen aşırı yağışların neden olduğu sel felaketinin ardından bu kez Doğu Karadeniz için kuvvetli sağanak uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sel ve su baskınlarına karşı tedbir alınması uyarısında bulundu.

Doğu Karadeniz için sağanak uyarısında bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), "Doğu Karadeniz'de beklenen gök gürültülü sağanak yağışların bugün (15 Ağustos 2021) akşam saatlerinden itibaren Ordu ve Giresun çevrelerinde yer yer çok kuvvetli (21-75 Kg/m2) Trabzon, Rize ve Artvin'de şiddetli (51-100 Kb/m2), yer yer aşırı (100 Kg/m2 üzeri) olabileceği tahmin ediliyor" açıklamasında bulundu.

Kuvvetli yağışların pazartesi akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Ancak Trabzon ve Rize çevresinde salı öğle saatlerine kadar yer yer yağışların devam edebileceği belirtildi.

MGM; sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yerel kuvvetli rüzgar, fırtına ve heyelan gibi olabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması tavsiyesinde bulundu.

MARMARA'DA SICAKLIKLARIN MEVSİM NORMALLERİNDE OLMASI BEKLENİYOR

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, bölgede parçalı bulutlu hava öngörülüyor.

Hava durumunda önemli bir değişiklik beklenmeyen bölgede sıcaklıkların mevsim normalleri civarında olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN