Bu ülkeler TC vatandaşlarına vize verirken kılı kırk yarıyor! Yurt dışında tatil planı yaparken göz önünde bulundurun

Bu ülkeler TC vatandaşlarına vize verirken kılı kırk yarıyor! Yurt dışında tatil planı yaparken göz önünde bulundurun

Vize başvurusunda her konsolosluğun belirli şartları var. Bazı ülkelerin vatandaşlarına çeşitli nedenlerle daha zor vize veriliyor. Ne yazık ki Türkiye de son dönemde zor vize verilen ülkeler listesine dahil edildi. İşte, vize başvurusunun kabul edilmeme nedenleri ve Türkiye'ye zor vize veren ülkeler...

Vize alma süreci, seyahat etmek istediğiniz ülkeye ve amaçlarınıza bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Norveç, Kanada, İngiltere, Amerika ve Avustralya gibi Avrupa ve refah düzeyi yüksek ülkeler genellikle vize konusunda daha sıkı politikalar izliyor.

TÜRKİYE'YE EN ZOR VİZE VEREN ÜLKELER

Norveç
Yeni Zelanda
İngiltere
ABD
Kanada
Danimarka
Finlandiya
İsveç
Avustralya
Avusturya
Hollanda

VİZE ALMAK GERÇEKTEN ZOR MU?

Eğer düzenli ve uzun vadeli bir geliriniz yoksa, aile bağlarınızı ispatlayamıyorsanız veya seyahat geçmişiniz zayıf ise, konsoloslukları ikna edici bir seyahat gerekçesi sunmakta zorlanabilirsiniz ve vize alma süreci daha da karmaşık hale gelebilir.

2024 yılı itibarıyla, göçmenlik sorunu Avrupa kıtasının sınırlarını ciddi şekilde etkilerken, bölgedeki sınır güvenliği önlemleri daha sıkı hale geldi. Bu da vize başvurularında daha dikkatli bir inceleme sürecine neden oldu.

VİZE BAŞVURUSU HANGİ DURUMLARDA REDDEDİLİR?

Vize alma sürecini zorlaştıran bir diğer etken de, başvuranın ülkedeki ekonomik durumu. Yeterli finansal güce sahip olmayan bireylerin vize talepleri daha az kabul edilme eğiliminde. Ayrıca, ülkesine en fazla göç veren ülkeler arasında yer alıyorsanız, vize alma süreciniz de daha zorlu olabilir.

Asya vatanlarında yaşayan kişilerin vize başvurularının reddedilme oranı daha düşük görülüyor. Vize talep eden yabancıların ülkesinin ekonomik ve siyasi kriz gibi etkileri de göz önünde bulunarak değerlendirme yapılıyor. Konsolosluklar başvuru sahibinin ülkeye geri dönüş izlenimi almadığı sürece vize vermesi pek mümkün olmuyor.

VİZE NEDEN ZOR ALINIR?

  • Sık seyahat edilen ana destinasyon ülkeler arasında yer almaması
  • Türkiye'nin yoğun göç veren ülkeler arasına yer alması
  • TL'nin euro ve dolar karşısında değer kaybetmesi ve seyahati finanse edebilecek düzenli gelirin yetersiz bulunması
  • Başvuru sahibinin seyahat geçmişinin olmaması
  • Tüm dünya da artan göç ve iltica başvuruları

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN