Bursaspor tribünlerinde Leyla Zana'ya yönelik küfürlü tezahüratlar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından kulübe kesilen para cezasını, İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban üstlendi. Gürban, 342 bin TL tutarındaki cezayı şahsi hesabından ödeyerek dekontunu "Anlayan anladı" notuyla paylaştı.
TFF 3. Lig'de mücadele eden Bursaspor'un, geçtiğimiz hafta oynanan maçta tribünlerden yükselen "Leyla Zana'ya yönelik ağır küfür ve hakaret içeren tezahüratlar" nedeniyle aldığı ceza gündemdeki yerini korurken, sürpriz bir gelişme yaşandı. İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, kulübe verilen maddi cezayı tek başına ödediğini duyurdu.
DEKONTU PAYLAŞTI: "YARIN HESABA GEÇER"
Milletvekili Gürban, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 342 bin TL'lik EFT işleminin ekran görüntüsüne yer verdi.
Paylaşımında, "Gönderdim yarın geçer eft." ifadelerini kullanan Gürban'ın paylaştığı dekontta şu detaylar dikkat çekti:
Tutar: 342.000,00 TL
İşlem Tarihi: 23 Aralık 2025 (Talimat başlangıç tarihi 24/12/2025 olarak görülüyor)
Açıklama: Dekontun açıklama kısmına düşülen "Anlayan Anladı !" notu, siyasi kulislerde ve sosyal medyada Bursaspor tribünlerinin milliyetçi refleksine bir destek mesajı olarak yorumlandı.
Alıcı: Ödemenin "YANINDAYIM" başlığıyla kayıtlı hesaba yapıldığı görüldü.
NE OLMUŞTU?
Bursaspor tribünleri, geçtiğimiz günlerde oynanan müsabakada Leyla Zana'ya yönelik toplu halde ağır hakaret ve küfür içeren tezahüratlarda bulunmuştu. TFF Hukuk Müşavirliği tarafından PFDK'ya sevk edilen kulüp, "çirkin ve kötü tezahürat" eylemi nedeniyle para cezasına çarptırılmıştı. Gürban'ın bu hamlesi, cezaya konu olan tezahüratın içeriği nedeniyle tartışmaları da beraberinde getirdi.
Gönderdim yarın geçer eft . https://t.co/YomP4btdzj pic.twitter.com/zcIQ3hBtUt
— Mehmet Mustafa Gürban (@2727mmg2727) December 23, 2025
