Cansız bedeni elleri ve ayakları bağlanarak denize atılmıştı! Sedef Güler cinayetinde karar

Cansız bedeni elleri ve ayakları bağlanarak denize atılmıştı! Sedef Güler cinayetinde karar

İstanbul Büyükçekmece’de öldürüldükten sonra halıya sarılı halde denize atılan 24 yaşındaki Sedef Güler cinayetine ilişkin davada mahkeme kararını açıkladı. Sanıklardan biri ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılırken, diğer sanığa 18 yıl hapis cezası verildi.

Türkiye’nin gündemine oturan olay, 7 Haziran 2024’te Büyükçekmece’de ortaya çıktı. İddiaya göre iş bulma vaadiyle bir eve çağrılan 24 yaşındaki Sedef Güler’den uzun süre haber alınamadı.

Yapılan çalışmaların ardından genç kadının cansız bedeni denizde bulundu. Güler’in ellerinin bağlı olduğu, cesedinin halıya sarıldığı ve ayaklarına ağırlık bağlanarak denize atıldığı belirlenmişti.

SANIKLARIN BİRLİKTE HAREKET ETTİĞİ BELİRTİLDİ

Cinayete ilişkin açılan davada sanıklar Yavuz Güngör ile Fırat Baykara hakim karşısına çıktı. Cumhuriyet savcısı, daha önce sunduğu mütalaada iki sanığın fikir ve eylem birliği içinde hareket ederek Sedef Güler’i öldürdüklerini ifade etti.

Savcılık, sanıkların “çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

MAHKEME KARARINI AÇIKLADI

Yargılama sonunda mahkeme heyeti, sanıklardan biri hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmetti. Diğer sanık ise 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkemenin gerekçeli kararının ilerleyen günlerde açıklanması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN