Çapa Tıp’ta kadın çalışanların gizlice görüntülendiği iddiası: Hasta bakıcı tutuklandı

Çapa Tıp’ta kadın çalışanların gizlice görüntülendiği iddiası: Hasta bakıcı tutuklandı

İstanbul Tıp Fakültesi’nde görevli bir hasta bakıcının, kadın çalışanları izinsiz görüntülediği iddiası üzerine başlatılan soruşturmada şüpheli tutuklandı. Telefonunda dokuz aylık döneme ait görüntülerin bulunduğu öne sürülürken, sağlık çalışanları hastane önünde eylem yaparak mahremiyet ve güvenlik önlemlerinin artırılmasını istedi.

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nin Acil Cerrahi Bölümü’nde kadın sağlık çalışanlarının tuvalette gizlice görüntülendiği iddiası üzerine başlatılan soruşturmada bir hasta bakıcı tutuklandı. Şüphelinin telefonunda farklı kadın çalışanlara ait, dokuz aylık dönemi kapsayan görüntülerin bulunduğu öne sürüldü.

OLAYI HEMŞİRE FARK ETTİ

İddiaya göre olay, nöbet sırasında tuvaleti kullanan bir hemşirenin şüpheli bir durumla karşılaşmasıyla ortaya çıktı. Şüphelinin telefonunda kendisine ait görüntüleri gören hemşirenin durumu güvenlik birimlerine bildirmesinin ardından inceleme başlatıldı. Yapılan incelemelerde başka kadın çalışanlara ait görüntülerin de bulunduğu belirtildi.

TUVALET KAPATILDI, ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Olayın ardından ilgili tuvaletin savcılık tarafından kapatıldığı bildirildi. Gözaltına alınan hasta bakıcı, yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN GÜVENLİ ÇALIŞMA ORTAMI ÇAĞRISI

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Aksaray Şubesi’nin çağrısıyla sağlık çalışanları ve öğrenciler, hastanenin Acil Cerrahi Bölümü önünde basın açıklaması yaptı. Eylemde, kadın çalışanların mahremiyetinin korunması ve güvenli çalışma koşullarının sağlanması talep edildi.

Sendika temsilcileri, hastanedeki tadilatlar nedeniyle ortak kullanılan alanların mahremiyet açısından sorun oluşturduğunu savunarak hastane yönetiminin gerekli önlemleri alması gerektiğini vurguladı.


YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN