Ünlü yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör, insan bilincinin dijital ortama aktarılabileceğini söyleyerek "Ölümsüzlük çok kolay" dedi. Beynin bir bilgisayar gibi kopyalanabileceğini savunan Şengör’ün sözleri sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.
Yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör, gazeteci Özlem Gürses’in YouTube kanalına konuk olduğu programda ölümsüzlükle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Şengör’ün "Ölümsüzlüğü bulmak çok kolay" sözleri kısa sürede sosyal medyada gündeme oturdu.
Teknolojinin geldiği noktada insan bilincinin dijital ortama aktarılabileceğini savunan Prof. Dr. Şengör, beynin bir bilgisayar gibi çalıştığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Beyne eşdeğer bir bilgisayar yapıp, beynini ona yükleyebilirsem, bitti; ölümsüzsün.”
Bedenin zamanla işlevini yitireceğini, bu yeni düzende ise fiziksel yapıya ihtiyaç kalmayacağını vurgulayan Şengör, gelecekte insanların sadece “nöro bir varlık” olarak yaşayabileceğini dile getirdi.
“Sen bir kutudan ibaret olacaksın ama ölümsüz olacaksın. Bedenin de olmayacak,” diyerek çarpıcı bir gelecek senaryosu çizdi.
“KURU FASULYE PİLAV İSTEĞİ İÇİN PROGRAM YÜKLEYECEĞİM”
Açlık hissiyle ilgili bir soruya esprili bir dille yanıt veren Şengör, yapay bilincin yemek isteğini bile yazılımsal bir şekilde karşılayabileceğini söyledi:
“Bilgisayar ‘Celal bugün canım kuru fasulye, pilav istiyor’ diyecek. Hemen tadını içeren bir program yükleyeceğim. Olay çözülecek,” sözleri izleyenleri hem düşündürdü hem güldürdü.
SOSYAL MEDYA İKİYE BÖLÜNDÜ
Şengör’ün açıklamaları kısa sürede sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Kimileri bu vizyoner bakış açısını desteklerken, kimileri “bilinci kopyalamak, gerçek ölümsüzlük müdür?” sorusunu gündeme getirdi.
Prof. Dr. Celal Şengör’ün bilim ve teknoloji ekseninde ortaya koyduğu bu gelecek tahmini, ölümsüzlük tartışmalarına yeni bir boyut kazandırmış gibi görünüyor.
Alkolle karışan kavga kanlı bitti!
İslam Memiş’ten altın yatırımcılarına kritik taktikler: Peşin mi, taksitli borçlanma mı?