Çevreci ressamın evine kundaklama şüphesi

Ressam Gökçe Erhan'ın evi, kültür balıkçılığı yapılan tesis hakkında yapılacak basın açıklamasına saatler kala yandı. Jandarma kundaklama şüphesiyle soruşturma başlattı.

Ressam Gökçe Erhan, Trabzon'da kültür balıkçılığı yapılacak bir tesisin deniz ekosistemine zarar verdiği gerekçesiyle basın açıklaması çağrısı yaptı. Açıklamaya saatler kala Erhan'ın evinde yangın çıktı. Jandarma kundaklama şüphesiyle soruşturma başlattı.

Sürmene ilçesinde yaşayan ve Karadeniz Bölgesi'ndeki çevre sorunlarına resimleriyle dikat çeken Erhan, kültür balıkçılığı yapılan tesisin deniz ekosistemine zarar verdiği gerekçesiyle basın açıklaması çağrısı yaptı. Erhan, evinin yanmasına rağmen basın açıklamasına katılarak, “Yanan evimi tekrar ayağa kaldırabilirim ama denizi kaybettiğimizde bu geri döndürülemez” diye konuştu.

Çamburnu Doğa Kültür Sanat Derneği, Sürmene Yeniçam Balıkçı Kooperatifi üyeleri ve bölge halkının katıldığı açıklamada konuşan Erhan, “Bu projeler, geçimini balıkçılıkla sağlayan aileleri son derece olumsuz etkileyecektir. Kültür balığı tesisi için düşünülen bölge, görüntü kirliği yaratacak ve genel estetiği bozarak yerel turizmi etkileyecektir. Kafeslerde kullanılacak yemler, doğal ortamdaki deniz balıklarının besin zincirinin bozulmasına neden olacaktır. Denizlerde yakalanan küçük balıklar, çiftliklerde yem olarak kullanılacağı için küçük deniz balıkları soyları tükenmekte olacak ve hamsi kültürü tehdit altına girecek. Bu projeye kesinlikle karşıyız. Çamburnu’na kimse kafes saplayamaz” diye konuştu.

3072639.jpg

'DENİZİ KAYBETTİĞİMİZDE GERİ DÖNDÜRÜLEMEZ'

Evinin yandığını hatırlatan Erhan, “Biz atalarımızdan kalan aile evimizi kaybetmiş olsak da bu geri getirilebilir bir şey. Ben bir ressam olarak oradaki her ayrıntıyı aynı şekilde resmedebilirim. Yanan evimi tekrar ayağa kaldırabilirim ama denizi kaybettiğimizde bu geri döndürülemez” dedi

Öte yandan jandarma yangınla ilgili kundaklama şüphesiyle soruşturma açtı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN