CHP Mardin Belediye Başkan adayı kim oldu?

CHP Mardin Belediye Başkan adayı kim oldu?

CHP Mardin Belediye Başkan adayı kim olduğu merakla bekleniyor. Mart yerel seçimlerinin yaklaşması sonucunda partiler seçim çalışmalarını hızlandırdı. Vatandaşlar Mardin adayının kim olduğunu araştırmaya başladı.CHP belediye başkan adaylarını 6 Aralık'ta açıklayacak. 2019 Yerel seçimlerine kısa bir zaman kala CHP' belediye başkan adayları seçmenler tarafından heyecanla bekleniyor. İşte yerel seçimlerde CHP Mardin Belediye Başkan adayı hakkındaki son dakika haberleri...

CHP Mardin Belediye Başkan adayı kim olduğu Mardinli seçmenler tarafından araştırılıyor. CHP belediye başkan adaylarını henüz açıklamadı. 2019 Yerel seçimleri için bu güne kadar AK Parti ve MHP adaylarını açıkladı.  CHP Mardin  belediye başkan adayı olarak kimi göstereceği araştırılıyor. Cumhuriyet Halk Partisi, bazı başkan adaylarını açıklasa da önemli büyükşehirlerle ilgili henüz bir açıklama yok. Kulislere yansıyan bilgilere göre; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı hariç çok sayıda ilin adayı 6 Aralık’ta Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanacak. CHP belediye başkan adayları  ve CHP Mardin Belediye Başkan adayı hakkındaki son dakika haberlerini sitemizden takip edebilirsiniz. 

CHP MARDİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLDU?

CHP Mardin Belediye Başkan adayı henüz açıklanmadı. CHP belediye başkan adaylarının 6 Aralık 2018 günü açıklanması bekleniyor. Seçim tarihinin yaklaşmasıyla partiler çalışmalarını hızlandırdı. Seçmenler adayların kim olduğunu araştırmaya başladı. 2019 Yerel seçimleri hakkında merak edilenleri sizler için derledik. CHP Mardin Belediye Başkan adayı açıklanır açıklanmaz sitemizde olacak.

18-12/06/chp-mardin-belediye-baskan-adayi-kim-oldu.jpg

AHMET TÜRK HDP MARDİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI 

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanıyken 2 yıl önce Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevden alınan Ahmet Türk, HDP'den Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu.
Mardin'de Büyükşehir Belediye Başkanıyken Resmi Gazete'de yayımlanan KHK ile 17 Kasım 2016 tarihinde görevden alınan Ahmet Türk, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için HDP'den aday adayı oldu. HDP'de aday adaylığı başvuru süresinin sona ereceği bugün partinin İl Başkanlığına aday adaylığı başvurusu yapan Türk, "Hayırlı olsun" dedi.

18-12/06/belediye-baskan-adaylari.jpg

AK PARTİ MARDİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

AK Parti Mardin Başkan Adayı Mehmet Vecdi Kahraman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Bir önceki hafta 40 ilin belediye başkan adayları Erdoğan tarafından açıklandı. Adaylar vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

MEHMET VECDİ KAHRAMAN KİMDİR?

Mehmet Vecdi Kahraman, 1962’de Mardin’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Mardin’de tamamladı.
Tarım, inşaat ve sanayi alanındaki ticari faaliyetlerini sürdüren Mehmet Vejdi Kahraman, bölgesinin bilimsel ve teknik yeniliklerle tanışmasına önayak olarak birçok firmada yöneticilik yaptı. Otuz yıldan beri iş hayatının yanında birçok sivil toplum kuruluşlarında görev aldı.

Mehmet Vecdi Kahraman siyasi hayatı: Mardin’de mesleki oda ve birliklerde aktif olarak çalıştı. 2011’de Mardin Ak Parti millet vekili aday adayı ve 2014 yerel seçimlerde Mardin Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. Mehmet Vecdi Kahraman evli ve 5 çocuk babasıdır.

 

18-12/06/mardin.jpg

MARDİN

Mardin ili, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin Dicle Bölümü'nde yer alan bir ildir. Suriye ile sınır komşusudur. 2009 yılı verilerine göre nufusu 737.852'dir.

Mimari, etnografik, arkeolojik, tarihi ve görsel değerleri ile zamanın durduğu izlenimini veren Güneydoğunun şiirsel kentlerinden biridir. Mardin farklı dini inanışlar paralelinde, sanatsal açıdan da tarihi değeri olan camiler, türbeler, kiliseler, manastır ve benzeri dini eserler barındırmaktadır. Mardin, İpek Yolu güzergahında olup, ilde beş han ve bir kervansaray mevcuttur.

Mardin ismi hakkında değişik rivayetler vardır. Kelimenin Farsça, Yunanca, Arapça ve Süryanice olduğu söylenmektedir.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN