CHP, Menderes'te aday çıkaracak: "Yeni Parti, AK Parti kazansın istemiyorsa bizi desteklesin"

CHP, Menderes'te aday çıkaracak: "Yeni Parti, AK Parti kazansın istemiyorsa bizi desteklesin"

Tutuklanmasının ardından görevden uzaklaştırılan Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek'in yerine yapılacak başkanvekilliği seçimi öncesi CHP'nin kararı belli oldu. CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, partisinin kendi adayını çıkaracağını belirterek Yeni Parti'ye, "Belediye AK Parti’ye gitsin istemiyorlarsa bizi desteklesinler" çağrısında bulundu.

Tutuklanan Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek'in görevden uzaklaştırılmasının ardından gözler belediye meclisinde yapılacak başkanvekilliği seçimine çevrildi. CHP, henüz tarihi açıklanmayan seçimde kendi adayını çıkarma kararı aldı.

Gazeteci İsmail Saymaz, CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını aktardı. Gümrükçü, CHP'nin Menderes Belediye Başkanvekilliği için aday göstereceğini söyledi.

YENİ PARTİ'YE DESTEK ÇAĞRISI

Gümrükçü, daha önce CHP'de bulunan ve Yeni Parti'ye geçen isimlere yönelik eleştirilerde bulunarak, başkanvekilliği seçiminde CHP adayının desteklenmesi gerektiğini savundu.

Saymaz'ın aktardığına göre Gümrükçü şu ifadeleri kullandı:

"Bizim arkadaşlarımız Başkan İlkay Çiçek ile ilgili iki buçuk yıl boyunca bugün Yeni Parti’ye geçenleri uyardı. Hiçbir adım atılmadığı gibi, arkadaşlarımız cezalandırıldılar. Çiçek, bugün hala CHP üyesi. Doğrusu, Yeni Partililerin bizim adayımıza destek vermesidir. Belediye AK Parti’ye gitsin istemiyorlarsa bizi desteklesinler."

İLKAY ÇİÇEK TUTUKLANMIŞTI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Menderes Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 4 Ağustos'ta 16 kişi gözaltına alınmıştı.

Şüphelere "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suç örgütüne üye olma", "rüşvet", "irtikap", "resmî belgede sahtecilik", "görevi kötüye kullanma" ve "imar kirliliğine neden olma" suçlamaları yöneltilmişti.

Belediye Başkanı İlkay Çiçek'in de aralarında bulunduğu 10 kişi tutuklanırken, 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Tutuklanmasının ardından görevinden uzaklaştırılan Çiçek'in yerine belediye başkanvekili seçilecek. Seçimin yapılacağı tarih ise henüz açıklanmadı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN