CHP: Sorunlarını Meclis’te anlatan PTT çalışanları işlerinden oldu

CHP: Sorunlarını Meclis’te anlatan PTT çalışanları işlerinden oldu

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sorunlarını Meclis'te anlattıkları için işten çıkarılan PTT-Sen üyesi iki işçi için "Böyle bir anlayış olmaz, yurttaşlar gelip milletvekillerine sorunlarını anlatabilmeli. İşçi kardeşlerimizin yeniden işe döndürülmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığının bu konuda girişimde bulunmasını temenni ediyorum" dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sorunlarını TBMM’de anlattıkları için işlerinden olan PTT işçilerinin yaşadığı mağduriyeti Meclis gündemine taşıdı. Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak bir konuşma yapan CHP'li Gürer, "PTT-Sen üyesi iki kardeşimiz bizleri ziyaret etmişti. Bu ziyaret eden arkadaşların iş akitleri feshedilmiş, gerekçe de Türkiye Büyük Millet Meclisine gelip sorunlarını aktarmalarıymış" dedi.

PTT'de hâlen taşeron firmada çalışan 17 bin 400 işçinin bulunduğuna dikkat çeken Gürer, "Bunların haklarını vermeyi düşünmeyenler onların Meclis'e gelip sorunlarını anlatmalarından dolayı işten çıkarıyorlar, bu durum kabul edilemez" diye konuştu.

'TAŞERONLARIN TAMAMININ KADROYA ALINACAĞINA SÖZ VERMİŞTİNİZ'

Gürer, siyasi iktidarın, taşeronların tamamının kadroya alınacağı yönündeki sözünü de hatırlatarak, "Ne yazık ki ülkemizde hâlihazırda taşeron firmada çalışan 400 bine yakın işçiye kadro verilmedi" hatırlatmasında bulundu.

'BÖYLE BİR ANLAYIŞ OLAMAZ'

Meclis Genel Kurulu’ndaki konuşmasında, "PTT-Sen tarafından iki arkadaşımızın gelip bize sorunlarını anlatması sonucu işsiz kalmalarına sizin de müdahalenizi istiyoruz" diyen Gürer, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"Böyle bir anlayış olmaz, yurttaşlar gelip milletvekillerine sorunlarını anlatabilmeli. İşçi kardeşlerimizin yeniden işe döndürülmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığının bu konuda girişimde bulunmasını temenni ediyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN