CHP Sözcüsü Öztrak: Kızılay'ın Ensar Vakfı'na para aktarması skandaldır

CHP Sözcüsü Öztrak: Kızılay'ın Ensar Vakfı'na para aktarması skandaldır

Başkentgaz'ın Kızılay'a yaptığı 8 milyon dolarlık 'şartlı' bağış, sosyal medyada gündem oldu. Kızılay'ın doğruladığı 2017 yılına ait bağış belgesine göre, 7 milyon 925 bin doların Ensar Vakfı'na verilmesi isteniyor. CHP Sözcüsü Öztrak ise durumu skandal olarak değerlendirdi.

Başkentgaz'ın 2017 yılında Ensar Vakfı'na bağış yapmak için Kızılay'ı aracı yaptığı ortaya çıktı. Sosyal medyada paylaşılan belgeye göre şirket 7 milyon 925 bin doların Kızılay ile Ensar Vakfı arasındaki yurt protokolü çerçevesinde Ensar'a verilmesi istendi. Kızılay da bu parayı Ensar Vakfı'na bağışladı.

KIZILAY DOĞRULADI

Bu bağışın, “yazparov” adlı Twitter hesabından paylaşılmasının ardından Kızılay Genel Müdürlüğü de Ensar'a bağış belgesini paylaştı.

20-01/29/1-1580296268.jpg

Başkentgaz'ın bağış şartını içeren belge şöyle:

Kurumunuz hesaplarına 27.12.2017 talihinde aktarılan 8.000.000 USD'lık bağış tutarının 75.000 USD'lık kısmının Demeğiniz faaliyetlerinde, kalan 7.925.000 USD bakiye tutarın ise Derneğiniz ile Ensar Vakfı arasında yapılacak protokol kapsamında yurt inşaatında kullanılmasına muvafakat ettiğimizi, bu amaçla belirtilen tutarın Ensar Vakfı hesaplarına aktarılması ve yurt inşaatı sürecine ilişkin olarak Derneğinizin hukuki, mali ve idari hiçbir sorumluluğunun olmayacağını kabul ve taahhüt ederiz.

Kızılay’ın Ensar'a aktardığı paraya ilişkin 29 Aralık 2017 tarihli belgede Başkentgaz Genel Müdür Vekili Asım Yüksel ve Başkentgaz Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun'un imzası bulunuyor.

Başkentgaz özelleştirilmiş ve Torunlar GYO'ya satılmıştı. Başkentgaz'ın bağışı doğrudan Ensar Vakfı yerine Kızılay aracılığıyla yapmasının, vergiden muaf tutulması amacıyla yapıldığı belirtildi. Kızılay’a yapılan bağışlar vergiden düşülüyor.

CHP SÖZCÜSÜ ÖZTRAK: SKANDAL

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, patisinin Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısnda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Sözcüsü Öztrak, Başkentgaz'ın Kızılay'a yaptığı 8 milyon dolarlık 'şartlı' bağışı 'skandal' olarak değerlendirdi.

Öztrak şu sözleri kaydetti:

"Kızılay'ın Ensar Vakfı'na bu şekilde para aktarması, hem de doğal gaz şirketinden parayı aktarması skandal. Siz neden bu kadar kulağınızı elinizin tersiyle gösteriyorsunuz? Hadi aktarın bakalım doğrudan Ensar Vakfı'na parayı. Aktaramazsınız çünkü kanun buna izin vermiyor."

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN