CHP'den ihraç edilen Görele Belediye Başkanı Dede hakkında hapis talebi

CHP'den ihraç edilen Görele Belediye Başkanı Dede hakkında hapis talebi

Hakkında yürütülen "cinsel taciz" soruşturması kapsamında görevinden uzaklaştırılan ve partisinden ihraç edilen Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede'nin iddianamesi hazırlandı. 'Çocuğa cinsel taciz'den yargılanacak olan Dede'nin hapsi istendi.

Görele Cumhuriyet Başsavcılığı, Belediye Başkanı Hasbi Dede hakkında 17 yaşındaki bir çocuğa sosyal medya üzerinden taciz içerikli mesajlar gönderdiği iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmayı tamamladı, hazırlanan iddianameyi mahkemeye gönderdi.

İDDİANAME HAZIRLANDI

İddianameye göre, 8 Şubat 2026 tarihinde mağdur çocuk ve annesi Görele İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvurarak, Belediye Başkanı Hasbi Dede’nin Instagram ve WhatsApp üzerinden “rahatsızlık verici ve taciz içerikli” mesajlar gönderdiği iddiasıyla şikayetçi oldu.

Başvurunun ardından Görele Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında mağdur çocuğa ait cep telefonu, rızası alınarak incelendi. Mesajlaşmalar tutanak altına alınırken, dijital materyaller Giresun Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından teknik incelemeye tabi tutuldu.

'ÇOCUĞA KARŞI CİNSEL TACİZ' SUÇUNDAN YARGILANACAK

Savcılık, 8 Şubat 2026 günü saat 03.22 sıralarında, Hasbi Dede’nin kendisine ait olduğu belirtilen Instagram hesabı üzerinden mağdur çocuğa mesaj gönderdiğini, ardından WhatsApp üzerinden taciz içerikli mesajlar yolladığını belirterek, eylemin “elektronik haberleşme araçlarının sağladığı kolaylıktan yararlanmak suretiyle çocuğa karşı cinsel taciz” suçunu oluşturduğu kanaatine vardı.

İddianamenin kabulü halinde Hasbi Dede 9 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN