Adalet Bakanlığı bünyesinde kurulan Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı’nın 75 ilde 638 olayı mercek altına aldığı süreçte, bazı dosyaların kapsam dışında kalması dikkat çekti.
Şüpheli kadın ve çocuk ölümlerine ilişkin yürütülen incelemelerde Rojin Kabaş, Rabia Naz ve Yeldana Kahraman dosyaları gündeme alınırken, 2019 yılında Ankara’da AK Partili eski milletvekili Şirin Ünal’ın evinde hayatını kaybeden Nadira Kadirova’nın dosyasının listede yer almaması eleştirilere neden oldu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Kadirova dosyasındaki çelişkilerin aydınlatılması gerektiğini belirterek, olayın “intihar” olarak kapatılmasının kamuoyunda soru işaretleri yarattığını vurguladı.
"ÇELİŞKİLER AYDINLATILMADI"
Nazlıaka, şunları söyledi:
“Nadira olayı iktidarın bazı kaygıları nedeniyle gündeme alınmazsa bu soruşturmalar eksik kalır. Etkin bir soruşturma yapılmalı. Kadirova’nın intihar ettiği iddia edildi ama dosyadaki çelişkiler aydınlatılmadı.”
Özbek vatandaşı Nadira Kadirova (23), 23 Eylül 2019’da bakıcı olarak çalıştığı AK P’artilii Şirin Ünal’ın evinde başından silahla vurup ölmüş bulundu. Olayda kullanılan silah Ünal’a aitti. Dosya “intihar” denilerek kapatıldı.
