Anıtkabir ziyaretinde İmamoğlu'na 'yasak' engeli

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Anıtkabir ziyareti sırasında gazetecilere verdiği röportaj, 'yasak' gerekçesiyle engellendi. Eski Washington Büyükelçisi ve CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan, duruma tepki gösterdi. Tan, "İmamoğlu'na röportaj yasak, Atatürk'e saygısızlık içiren siyasi sloganlar atılması serbest" diyerek İmamoğlu'na yönelik engellemeyi eleştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve beraberindeki 26 ilçeden yeni seçilen belediye başkanları, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün kabrinin bulunduğu Anıtkabir'i ziyaret etti.

İmamoğlu, bu anlamlı ziyaret sırasında Aslanlı Yol'da yürürken bir gazetecinin sorularını yanıtlamaya çalıştığı esnada, Anıtkabir yetkilileri tarafından "yasak" gerekçesiyle röportajı sonlandırılmak zorunda kaldı.

yeni-proje-5-001.jpg

NAMIK TAN'DAN SERT TEPKİ

Eski Washington Büyükelçisi ve şu anda CHP İstanbul Milletvekili olan Namık Tan, yaşanan bu olaya sosyal medya üzerinden sert bir tepki gösterdi.

Tan, her 29 Ekim ve 10 Kasım'da, Anıtkabir'de düzenlenen devlet törenlerinde, çeşitli grupların, protokol avlusunda, Atatürk'e saygısızlık içeren siyasi sloganlar atmasına hiçbir engelleme yapılmadığını belirterek, İmamoğlu'nun susturulmasının ironik olduğunu vurguladı.

Tan, "Anıtkabir yetkililerinin bu tutumu, acaba hangi kurallara uygun?" diyerek yaşanan durumu eleştirdi.

Bu olay, sosyal medyada ve kamuoyunda geniş yankı buldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN