CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmelerde Sözcü Gazetesi ve Yılmaz Özdil’e sert sözlerle tepki gösterdi.
Günaydın, açıklamasında Sözcü’nün yayın politikasını eleştirerek, gazetenin CHP’ye yönelik tutumuna dikkat çekti. “Sözcü Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni ve yazarı bize laf yetiştirmeye çalışıyor. Böyle bir yayın politikasına geçtiğinizin farkındayız. Tabii ki özgürlüğünüzdür böyle bir yayın politikaya geçmeniz” ifadelerini kullandı.
"ÜLKENİN ASIL SORUNLARINI HABERLEŞTİRMEMEK SENİN ÖZGÜRLÜĞÜN"
Ülkenin temel ekonomik sorunlarının yeterince gündeme getirilmediğini savunan Günaydın, “Bu ülkede asgari ücretliden, emekliden, tarımdan bahsediyoruz. Bunların hiçbirini haberleştirme, bunların peşinden koşan CHP’nin grup başkanvekilini televizyona alma. Bunlar senin tamamen özgürlüğündür” dedi.
Keçiören ile ilgili yaptığı “özeleştiri” çıkışı sonrası yaşananları da hatırlatan Günaydın, “Ama ben Keçiören meselesinde ‘Özeleştiri yapmak lazım’ deyince ‘Gelin sizi ana haber bülteninde konuk edelim’ dediniz. Bu A Haber kafası. A Haber kafasıyla devam edebilirsiniz tabii. Burada bir engel yok” diye konuştu.
"İZLEYİCİ NOTUNUZU VERİYORDUR"
Açıklamasının devamında medyanın tutumunun kamuoyu tarafından değerlendirildiğini vurgulayan Günaydın, “Ama herhalde izleyici, dinleyici bunların notunu veriyordur. Yaşadığımız dönemler herkes için turnusol kağıdıdır. Kimsenin kendisini saklayamadığı dönemleri yaşıyor olmaktan da memnuniyet duyuyorum” ifadelerini kullandı.
