CHP'li Gürer 'gıda amblemine' dikkat çekti: 'Okul kantininde satılan ürünler denetlenmeli'

CHP'li Gürer 'gıda amblemine' dikkat çekti: 'Okul kantininde satılan ürünler denetlenmeli'

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, okul kantinlerinde satılan ambalajlı gıda ürünlerinin bakanlık tarafından kontrol edilerek okul gıdası amblemi olması zorunluluğu 2026'ya ertelendi. 'Bu düzenlemenin ötelenmesi anlamsız' diyen CHP'li Ömer Fethi Gürer 'okul kantininde satılan ürünler denetlenmeli' mesajını verdi. Gürer geçtiğimiz günlerde 'okullarda ücretsiz yemek' için önerge vermişti ancak sonuç alamadı.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

'Sağlıklı, doyurucu ve besleyici gıdaya her çocuğumuz ulaşabilmeli, fiziksel gelişimlerini sürdürmeleri sağlanmalıdır' diyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 'okullarda ücretsiz yemek' için önerge vermişti.

Dün bazı haber sitelerinde 'okullarda ücretsiz yemek 2026'ya ertelendi' başlıklı haberlerin yalanlaması üzerine CHP'li Gürer şöyle konuştu:

"Okul kantinlerinde satılan ambalajlı gıda ürünlerinin bakanlık tarafından kontrol edilerek okul gıdası amblemi olması zorunluluğu 2023 yılından 2026 yılına kadar dün resmi gazetede yayınlanarak 3 yıl daha ertelendi.

yeni-proje-7-001.jpg
Dün Resmi Gazete'de yayımlanan karar

'BAZI ÜRÜNLERİN KANTİNLERDE OLMASI...'

Bu okul kantinlerinde satılacak ürün içerikleri açısından olumsuz bir yaklaşımdır. Bazı ürünler kantinlerde olması çocukların tüketimi açısından sorun yaratabilir. Piyasada tatlandırıcı kullanılıp çocuklarda algı bozukluğuna neden okur. Etiketi ile satılabilen ürünler var bu ürünlerin kantinde olması engelleyecek bir düzenleme ötelenmesi anlamsızdır.

yeni-proje-9.jpg
Meclise 'okullarda ücretsiz yemek' konusunda önerge veren
CHP Niğde Milletvekili ​​​​Ömer Fethi Gürer

'VAATLERİNE RAĞMEN AYAK DİREMEKTEDİR'

Bu arada okulda çocuklara en az bir öğün ücretsiz yemek verilmesi yaşananan ekonomik krizde şart olmuştur. İktidar bu yolda vaatlerine rağmen ayak diremektedir.

Ekonomik krizin derinleştiği süreçte et ve sütten mamül ürünlere dar gelirli sabit gelirli ailelerin erişmeye sorun yaşadıkları biliniyor. Bu arada okullar açıldı, çoğu yerde okula giden öğrencilerin yaşadıkları yoksulluğun en azından bir öğün yemekle dengelenmesi dahi ekonomik daralma olanaklı kılmadığı görülüyor.

'ÇOCUKLAR YA OKULA AÇ GİDİYOR YA DA YETERSİZ BESLENİYOR'

Bu süre 2026'ya ertelenmesi olacak anlamına da gelmiyor o gün ekonomik duruma endeksli bir yaklaşımla konuya bakacaklardır. AK Parti seçimden seçime oy alabilmek uğruna yarattığı iklim seçim sonrası vaatlerini unuttuğu bir sürece dönüşüyor. Ancak çocukların aç kalması siyasi ve ekonomik bir bakışla değil yaşanan gerçeklerle değerlendirilmeli ve düşünülmelidir. Bugün çoğu çocuk ya okula aç gitmekte ya da yetersiz beslenme sorunu yaşamaktadır.

'ÖĞRENCİYİ GÖRMEZDEN GELEN...'

Özellikle protein eksikliğinin eğitimde başarıyı olumsuz etkileneceği uzmanlar ifade etmektedir. Alınan karar okulda öğrenciyi görmezden gelen bir anlayışın yansımasıdır" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN