CHP'li Gürer hayvancılık ve süt üretiminde yaşanan sorunlara dikkat çekti: Çiğ süt prim desteği artırılmalı

CHP'li Gürer hayvancılık ve süt üretiminde yaşanan sorunlara dikkat çekti: Çiğ süt prim desteği artırılmalı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, hayvancılık ve süt üretiminde yaşanan sorunlara dikkat çekti. "Çiğ süt prim desteği artırılmalı" diyen Gürer, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ın yemde ve gübrede KDV'nin düşürüldüğü yönünde yaptığı açıklamaları da anımsattı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, zaman ve emek gerektiren bir süreç olan süt üretiminin sürdürülebilirliği açısından çiğ süt prim desteği tutarının artırılması gerektiğine de vurgu yaptı. Öte yandan bütçenin yüzde 1’i olan 411 milyar liranın çiftçiye ayrılması gerektiğine de işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ancak 2024 yılı için çiftçiye ayrılan miktarın 91 milyar lirada kaldığını belirtti.

CHP'li Gürer şöyle konuştu; "Gelinen noktada, çiğ süt prim desteği, süt üreticileri için kritik bir unsurdur, ancak bu desteğin yeterli olmadığı da açık bir şekilde ortadadır. Özellikle girdi maliyetlerinde yaşanan artışa karşın çiğ süt fiyatlarının aynı oranda artmaması, süt üreticilerinin zarar etmesine neden olmaktadır. Bu durum, çiftçilerin inek kesimine yönelmesine ve süt üretiminin azalmasına sebep olmaktadır. Süt üretimi, toplum sağlığı açısından kritik bir öneme sahip olmasının yanı sıra, çiftçilere yönelik desteklerle sürdürülebilirliği sağlanmalıdır."

'KDV DÜŞTÜ AMA FİYATLAR SÜREKLİ ARTIYOR'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yemde ve gübrede KDV’nin düşürüldüğü yönünde yaptığı açıklamaları da anımsatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Saman, yem, küspe, kuru ot, yonca, yem bezelyesi ve yeşil kuru yem fiyatları da neredeyse her gün artıyor. 50 kiloluk süt yeminin torba fiyatı 500 lirayı geçti. Bu şartlarda hayvan yetiştiricisi mağdur oluyor” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN