Marmara’da etkili olan müsilaj nedeniyle Çinekop Karadeniz’e erken göç etti

Çinekop vaktinden önce Karadeniz'e göç etmeye başladı. Çinekop'un bu göçünü Marmara Denizi'nde yaşanan müsilaj krizinin tetiklediği düşünülüyor.

Bu dönemde olması gerekenden daha fazla çinekop tutulduğunu söyleyen Karadenizli balıkçılar, Marmara Denizi’nde etkili olan müsilaj krizinin buna sebep olduğunu tahmin ettiklerini belirtti. Balık satıcısı İsmail Değer, “Gerçekten geçen yıllarda böyle olmamıştı. Biz de şaşırdık. Gerçekten de çok tutanlar var. Ufak teknelerde 1 ton tutan var, 500 kilo tutan var, 2 ton tutan var. İnebolu, Ayancık taraflarında, bizim şehrimizde de, Ayancık taraflarında, Türkeli taraflarında bayağı çok tutan var.” dedi.


Yaşanan Çinekop akınının sebebine değinen Değer, “Gerçekten de daha önce bu Marmara’daydı. Boğaz’dan bu kadar erken geçmezdi. Büyük ihtimalle tahminimiz de öyle Marmara’daki deniz salyasının bunu etkilediğini düşünüyoruz. Hayvanın orada barınamadığını düşünüyoruz. Çünkü deniz salyasında hayvan barınamadı, Boğaz'ı geçti bu tarafa doğru geliyor. Yani bizim tahminimiz, görüşümüz bu. Sanırım öyle olması da gerekiyor.” diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir