Cumhurbaşkanı affetti AK Parti'den açıklama geldi: 28 Şubatçı generaller aklanmış değil

Cumhurbaşkanı affetti AK Parti'den açıklama geldi: 28 Şubatçı generaller aklanmış değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kobani Davası'nda cezaların çıkmasından saatler sonra affettiği 28 Şubat hükümlüsü generaller için Ak Parti'den dikkat çeken bir açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, 28 Şubat hükümlüsü generallerin yeniden yargılanma talebi ve tahliyeleriyle ilgili “Tamamen Cumhurbaşkanımızın uygun görmesi ile bunlar hapisten çıktı. Aklanmış değiller" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kobani Davası'nda cezaların çıkmasından saatler sonra affettiği 28 Şubat hükümlüsü generallerle ilgili olarak AK Parti'den dikkat çeken bir açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, 28 Şubat hükümlüsü generallerin yeniden yargılanma talepleri ve tahliyeleriyle ilgili olarak "Tamamen Cumhurbaşkanımızın uygun görmesi ile bunlar hapisten çıktı. Aklanmış değiller" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yapacağı görüşme öncesinde hasta tutukluların durumunu da dile getireceğinden bahsetmişti. Görüşmeden bir süre sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa’nın 104. maddesinin 16. fıkrasındaki yetkisini kullanarak 28 Şubat davasında hüküm giyen emekli komutanların kalan cezalarını kaldırdı.

Bu fıkra cumhurbaşkanına 'sürekli hastalık, sakatlık ve kocama sebebiyle kişilerin cezalarını hafifletme veya kaldırma' yetkisi veriyor. Bu kararla tahliye edilen 28 Şubat hükümlüsü emekli generaller 'beraat talebiyle' yeniden yargılanma talebinde bulunmuştu. Tahliye edilen isimlerden Çetin Doğan da "Af değil. Anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç olarak yerine getirilmesidir" dedi.

AK PARTİ'DEN GELEN AÇIKLAMA: AKLANMIŞ DEĞİLLER

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, "Tamamen Cumhurbaşkanımızın uygun görmesi ile bunlar hapisten çıktı. Aklanmış değiller" dedi. Güler, katıldığı yayında şu açıklamalarda bulundu: "Bu kişiler tahliye olmuş olsalar bile bu cezadan bu suçtan kurtulamazlar. Buradakiler, mahkûmiyetini kapalı cezaevinde geçirme imkânı kalmadığına dair rapor almış. Cumhurbaşkanımız da vicdanen onların tahliye olmalarını sağlamış. Bunların özür dilemeleri ve teşekkür etmeleri gerekiyordu. Ancak bunlar suçu kabul etmiyorlar. Niyetleri kötü olan ülke toplumunun ne hâle geldiğini bilmeyenler, o dönemin şartlarında normal diyorlar. Utanmaları yok.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN