Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Irak Başbakanı Sudani arasında telefon diplomasisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Irak Başbakanı Sudani arasında telefon diplomasisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'yle telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede ikili ilişkiler, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye ile Irak arasındaki ikili ilişkiler ile bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.

TİCARETTE İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Irak’ın başta ticaret olmak üzere birçok alanda ilişkileri geliştirmek için adım atmayı sürdüreceğini belirtti.

İki ülke arasındaki ekonomik iş birliğinin artırılmasının bölgesel istikrara da katkı sağlayacağı ifade edildi.

TERÖRLE MÜCADELEDE ORTAK ADIM MESAJI

Görüşmede terörle mücadele konusu da gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu alandaki iş birliğinin güçlendirilmesinin her iki ülkenin de yararına olacağını vurguladı.

Telefon görüşmesinin, Türkiye-Irak ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik karşılıklı iradeyi pekiştirdiği belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN