Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye ile Irak arasındaki ikili ilişkiler ile bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.
TİCARETTE İŞ BİRLİĞİ VURGUSU
İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Irak’ın başta ticaret olmak üzere birçok alanda ilişkileri geliştirmek için adım atmayı sürdüreceğini belirtti.
İki ülke arasındaki ekonomik iş birliğinin artırılmasının bölgesel istikrara da katkı sağlayacağı ifade edildi.
TERÖRLE MÜCADELEDE ORTAK ADIM MESAJI
Görüşmede terörle mücadele konusu da gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu alandaki iş birliğinin güçlendirilmesinin her iki ülkenin de yararına olacağını vurguladı.
Telefon görüşmesinin, Türkiye-Irak ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik karşılıklı iradeyi pekiştirdiği belirtildi.
