Cumhurbaşkanı imzaladı: Geben Vadisi artık milli park

Cumhurbaşkanı imzaladı: Geben Vadisi artık milli park

Kahramanmaraş'taki Geben Vadisi, Geben Vadisi Milli Parkı olarak belirlendi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Kahramanmaraş Geben Vadisi, milli park statüsüne kavuştu" dedi Kahramanmaraş'taki Geben Vadisi'nin milli park olması kararlaştırıldı.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazetede yayımlandı. Buna göre, Kahramanmaraş sınırları içinde bulunan bölge, "Geben Vadisi Milli Parkı" olarak belirlendi. Kararda milli parka ilişkin harita ve koordinatlara da yer verildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Geven Vadisi ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Bakan Yumaklı, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Milli Parklar'ımıza bir yenisi eklendi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Kahramanmaraş Geben Vadisi, millî park statüsüne kavuştu. Doğal zenginlikleri ve biyolojik çeşitliliğiyle Geben Vadisi, artık koruma altındaki millî mirasımız arasında yer alacak. Ülkemize ve Kahramanmaraş'a hayırlı olsun."

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN