Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz merak edilen 'kamuda tasarruf'un detayını açıkladı: Eleman alınmayacak diye bir şey yok

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz merak edilen 'kamuda tasarruf'un detayını açıkladı: Eleman alınmayacak diye bir şey yok

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, kamuda tasarruf önlemleri hakkında açıklamalarda bulundu. Yılmaz, "'Kamuya eleman alınmayacak' şeklinde durum söz konusu değil. Emekli olanlar, vefat edenler, istifa edenler gibi sebeplerle azalan personel sayısı kadar yeni istihdam yapılacak" dedi. Hizmet veren servislerin kaldırılmasına dair konuşan Yılmaz, "Mevcut servisler, süreleri dolana kadar devam edecek" şeklinde konuştu. Ayrıca, toplu taşıma konusunda kamu çalışanlarına de destek sağlanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi" kapsamında kamuda alınan tasarruf tedbirleri ve istihdam konularına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, TV100 canlı yayınında yapılan soru-cevap bölümünde, tasarruf önlemlerinin kapsamını ve uygulama süreçlerini detaylarıyla ele aldı.

Tasarruf önlemleri çerçevesinde, kamuda makam araçları kullanımına dair düzenlemelerin olduğunu belirten Yılmaz, makam araçlarının kullanımının yasal sınırlara çekilmesinin amaçlandığını ifade etti. Böylelikle, kamu kaynaklarının daha etkin ve verimli kullanılmasının hedeflendiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz vekalet edecek - Son Dakika HaberleriCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz

KAMUYA ELEMAN ALIMI DURACAK MI?

Yılmaz, kamuda istihdama ilişkin yapılan düzenlemelerle ilgili olarak, "Kamuya eleman alınmayacak" şeklinde bir durumun söz konusu olmadığını belirtti. Emekli olan, vefat eden veya istifa eden personelin yerine ihtiyaç duyulduğu kadar yeni istihdamın gerçekleştirileceğini aktardı. Ancak bu sürecin, kamunun hizmetlerini aksatmadan yürütülmesi ve belirli bir dönem için sınırlı bir istihdam politikası izlenmesi gerektiğini ifade etti.

TOPLU TAŞIMADA DESTEKLER GELECEK

Servis uygulamalarının kaldırılması ve toplu taşıma konusundaki düzenlemelere de değinen Yılmaz, güvenlik açısından riskli bölgelerde daha kontrollü bir yaklaşım benimseneceğini belirtti. Bununla birlikte, toplu taşımanın mümkün olmadığı yerlerde mevcut servis hizmetlerinin süresinin doluncaya kadar devam edeceğini açıkladı. Kamu çalışanlarına toplu taşıma konusunda destekler sunulacağını da ifade etti.

Son olarak, birden fazla yerden maaş alan kamu görevlilerinin ücretlerine üst sınır getirilmesiyle ilgili olarak da konuşan Yılmaz, bu uygulamanın kamu kaynaklarının daha dengeli kullanılmasını amaçladığını belirtti. Bu çerçevede, özellikle kamu ortaklığı bulunan kurumlarda görev yapanların maaşlarının belli bir limit içinde tutulacağını ve bu limitin aşıldığı durumlarda ilgili tutarın genel bütçeye kaydedileceğini açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN