Davutoğlu: Provokatör gönderen benden bu cevabı alır

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Fox TV canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ağrı'da kendisine 'Neden itiraz etmedin' sorusu soran vatandaşla arasındaki tartışmanın perde arkasını anlatan Davutoğlu, 'Provokatör gönderen benden bu cevabı alır' dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Fox TV'de gazeteci İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

Kendisiyle Ağrı ziyareti sırasında tartışmaya giren kişinin provokatör olduğunu söyleyen Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

AK PARTİLİLERİN MAL VARLIKLARI

"Benim karşıma bir daha provokatör çıkartırlarsa her seferinde bunu söyleyeceğim. İl başkanları, ilçe başkanları; hepsinin mal varlıkları araştırılsın. Meydan okuyorum. Çekineceğim bir şey yok benim. Benim karşıma provokatörler çıkarıp da üstüme salıp da niye davaya ihanet ettin. Hayır, Cumhurbaşkanı bizi yalnız bıraktı.

Anadolu'yu geziyorum. Birisi geldi sordu. Ona da anlattım. Haklısınız hocam diyorlar. AK Parti'nin derin vicdanı hala bizi hoca görür, hala bize saygı duyar. Ben o makamları millet mevkileri millet için terk ettim. Karşı karşıya geldik. Ya ben onlara uyacaktım... 6 yıl içinde Türkiye'de mafya arttı mı? Bizim başbakanlık döneminde mafyadan bahsediliyor muydu? Kokain ticaretinden bahsediliyor muydu? Bir başbakanın oğlunun yaptığı seyahatlerden bahsediliyor muydu?

Benim oğlumu ve damadımı kimse tanımaz. Tanımalarına da gerek yok. Onlar kendi hayatlarını yaşarlar. Ben onlara dışişleri bakanı olduğumda da söyledim. Ben olacağım siz olmayacaksınız alanda. Çünkü devlet böyle yönetilir. Osmanlı, Enderun'a giren yeniçerilere evlenme yasağı bile getirilmiş. Devlete yoğunlaşması lazım kişinin dikkatinin, odağının.

Siyasi ahlak yasasını Meclis'e sevk ettim, Cumhurbaşkanı onaylamam dedi.

FİTRE ÜCRETİNİN 40 TL OLMASI

40 TL ile ne alınabilir biliyor musunuz? Margarin 4 TL imiş bu sene 10 lira. Çay 27 lira imiş 46 lira. Bulgur 6 lira imiş 18 lira. Şimdi baktığınızda bu 40 TL ile alınacak şey bu. Bir ekmek, bir margarin, yüz gram peynir, yüz gram zeytin... Bu kadar. Bir günde bunu yiyecek bir fakir.

Sayın Erdoğan'ın hatası milletten uzak kalmış olmak.

Türkiye Cumhuriyeti, BM Güvenlik Konseyi'nde alınan kararı uygulatmalı.

GÜLTEKİN UYSAL'IN TWEETİ

6 lider birbirimizle açık yüreklilikle konuşmazsak masaya zarar veririz.

Mesele biz isek her türlü hesabı vermeye hazırım ama bizimle olan hesap AK Parti'nin geniş kitlelerini korkutmamalı, ürkütmemeli.

Ülkenin iyiliğini düşünüyorsanız dürüst insanlara rövanşist yaklaşmayın.

CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI

Seçime kadar cumhurbaşkanı adaylığını konuşmayacağız.

Bu masanın ilkelerini ortaya koyması lazım.

Önemli olan en fazla sayıda milletvekilinin girişini sağlamak.

Meclis'teki çoğunluğu almak cumhurbaşkanlığını almak kadar önemli.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN