Davutoğlu'ndan asansör faciasına tepki: Bunun adı cinayet

Davutoğlu'ndan asansör faciasına tepki: Bunun adı cinayet

Aydın’da KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda, kapasitesinin üstünde kişinin binmesiyle arıza yapan asansörden çıkmak isteyen Zeren Ertaş adındaki öğrenci sıkışarak hayatını kaybetmesinin ardından Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu, yaşanan olaya tepki gösterdi. Davutoğlu, "Buna kaza denemez, bunun adı cinayettir; sorumlular en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Kendisine emanet edilen gencine sahip çıkamayan devlet olmaz, olamaz!" dedi.

Aydın'da Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda 16 kişinin bulunduğu asansör düşmüş ve Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetmişti. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından olayın kaza olmadığını, cinayet olduğunu ve sorumluların cezalandırılmasını belirterek tepki gösterdi. Davutoğlu, paylaşımında "Buna kaza denemez, bunun adı cinayettir; sorumlular en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Kendisine emanet edilen gencine sahip çıkamayan devlet olmaz, olamaz!" dedi.

Öte yandan Davutoğlu, hayatını kaybeden Zeren'i anmak isteyen arkadaşlarının gözaltına alınması ile ilgili 'derhal serbest bırakın' çağrısında bulundu.

Davutoğlu'nun paylaşımı şu şekilde:

"Gencecik bir kız evladımız #ZerenErtaş, hayatının baharında KYK yurdunda ihmalin kurbanı oldu. Buna kaza denemez, bunun adı cinayettir; sorumlular en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Kendisine emanet edilen gencine sahip çıkamayan devlet olmaz, olamaz! Peki ya, arkadaşlarını anmak isteyen gençlere, kelepçe takmak neyin nesi? Aklınızla birlikte vicdanınızı da mı yitirdiniz? Gözaltına aldığınız gençleri derhal serbest bırakın. “Kızımı devletime emanet ettim” diye feryat eden acılı babanın sesi yüreğimizi yaktı. Kızımıza Allah’tan rahmet, ailesine, arkadaşlarına sabır ve başsağlığı dilerim."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN