Davutoğlu'ndan Denizli'de 'İsrail'le ticareti kesin' açıklaması: Askerlerin yedikleri konserveler bile Türkiye'den gidiyor

Davutoğlu'ndan Denizli'de 'İsrail'le ticareti kesin' açıklaması: Askerlerin yedikleri konserveler bile Türkiye'den gidiyor

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Denizli'de seçim çalışmalarına devam ederken, 'İsrail ile ticaretin kesmesi' için pankart açanların gözaltına alınmasını 28 Şubat sürecinde yaşananlara benzetti. İsrail ile ticaretin kesilmesi için iktidara seslenen Davutoğlu, "İsraillilerin barındıkları yerlere baskın yapıldığında İsrailli askerlerin yedikleri konservelerin bile hepsinin Türkiye’den gittiğini görülüyor" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sema Silkin Ün'e destek amacıyla Denizli'ye ziyarette bulundu. Davutoğlu, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda Denizlililerle bir araya geldi ve partisinin seçim standını ziyaret etti. Ayrıca, Gazi Bulvarı'nda esnaf ve vatandaşlarla buluşarak Direniş Çadırı sivil inisiyatifi tarafından düzenlenen basın açıklamasına katıldı.

8935105.jpg

Eşi Sare Davutoğlu ve parti yöneticileriyle birlikte Denizli'ye gelen Davutoğlu, şehir turu yaparak Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sema Silkin Ün'e destek talebinde bulundu. Sevindik Pazaryeri'nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Davutoğlu, daha sonra Kınıklı'da kampus bölgesinde gençlerle buluştu. Akşam ise partisinin il başkanlığınca düzenlenen iftar programına katıldı.

8935106.jpg

İftar programında konuşan Davutoğlu, İsrail'le ticareti durdurulması için Candoğan Parkı'nda düzenlenen basın açıklamasına katılarak konuşma yaptığını hatırlattı. Gazze ile ilgili basın açıklamasında bulunan gençleri alnından öptüğünü belirten Davutoğlu, Gazzelilerin yaşadığı acılara dikkat çekti ve İsrail ile hala ticareti devam ettirenleri eleştirdi. Konuyla ilgili olarak Davutoğlu, "Gazze'de savaş sürerken İsrail ile hala ticareti kesmeyen Ankara’daki vicdansızlara, iktidardaki ahlaksızlara, iktidardaki her türlü ilkeyi terk etmiş riyakarlara bir mesaj ilettiler. "İsrail ile ticareti kes." Orada da bir konuşma yaptım.

'İSRAİLLİ ASKERLERİN KONSERVELERİNİN HEPSİNİN TÜRKİYE’DEN GİTTİĞİNİ GÖRÜLÜYOR'

Şu ramazan gecesi biz bayrama doğru yürürken Gazzeliler ölüme doğru yürüyor. Biz bayramda çocuklarımızın torunlarımızın kardeşlerimizin alnını okşamayı, bağrımıza basmayı düşünürken Gazzeli anneler babalar hayatını kaybetmiş çocuklarının cesetlerini bağırlarına basıyorlar. 'One minute' denildiğinde ve o savaşlarda Türk bayraklarını taşıyan o Gazzeliler şimdi yürekleri yanarak şu manzarayı görüyorlar. Gazzeli direnişçiler gece tünellerden çıkarak halkın açlığını gidermek için İsraillilerin barındıkları yerlere baskın yaptıklarında İsrailli askerlerin yedikleri kullandıkları konservelerin hepsinin Türkiye’den gittiğini görüyorlar" dedi.

8935109.jpg

Davutoğlu, İsrail askerlerinin içtiği suların Türkiye'den geldiğini belirterek, Filistinlilerin yaşadığı acıları anlattı ve Cumhurbaşkanı'nı eleştirdi. Ayrıca, 28 Şubat dönemine benzetmelerde bulunarak, "Hiç kimse yalan söylemesin. 'Efendim Filistin'e gidiyormuş onlar.' Hayır, İsrail askerlerinin suyu da, gıdası da, İsrail uçaklarının yakıtı da, İsrail’in Mescid-i Aksa'yı çevirmek için aldığı dikenli tel de, o işgalci yerleşimcilerin yaptığı binaların demiri çimentosu da Türkiye’den gidiyor. Yazıklar olsun. Şimdi üzerinde Made in Türkiye yazan albayraklı konserve kutularını gördüklerinde Filistinlilerin yüreği kan ağlıyor. Sayın Cumhurbaşkanı ne yapıyor? Mitinglerde 'İsrail’le ticareti kes' diye haykıran gençleri tutuklatıyor, gözaltına aldırıyor. 28 Şubat zihniyetidir bu. 28 Şubat da Kudüs mitingi oldu diye, Kudüs toplantısı oldu diye başlamıştı" şeklinde konuştu.

8935110.jpg

İftar programında Gelecek Partisi İl Başkanı Aykut Yıldırım ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sema Silkin Ün de birer konuşma yaptı. Ün, milletvekili olduğunda bütün Denizlililerin hizmetkarı olacağını belirtti ve Denizli'nin geleceğini konuşacaklarını vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN