Davutoğlu'ndan Reisi için başsağlığı mesajı

Davutoğlu'ndan Reisi için başsağlığı mesajı

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin dün yaşanan helikopter kazasında hayatını kaybetti. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kaza sonucu hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, dost ülke İran Devletine ve halkına başsağlığı diledi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan'ın bulunduğu helikopter zorlu hava koşulları nedeniyle dün Doğu Azerbaycan eyaletinde dağlık arazide kaza yaptı. Kazada, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan hayatını kaybetti.

Reuters Haber Ajansı'nın haberine göre helikopterde bulunan, Tebriz Valisi Malik Rahmeti ve İran lideri Hamaney'in Tebriz Temsilcisi Muhammed Ali Al-i Haşim'in de kazada hayatını kaybedenlerin arasında.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kazanın ardından kişisel sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı paylaştı. İşte Davutoğlu'nun paylaşımı

"İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve beraberindeki heyete ait helikopterin Azerbaycan dönüşü sert bir iniş yaparak kaza kırıma uğraması sonucunda vefat haberlerini derin bir üzüntü ile öğrendim.

Kaza sonucu hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar, dost ülke İran Devletine ve halkına başsağlığı diliyorum."

Öte yandan, İran yasalarına göre, cumhurbaşkanının görevi başında ölmesi durumunda, Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Mokhber geçici olarak görevi devralacak. Anayasal süreçler gereği, en fazla 50 gün içinde yeni cumhurbaşkanı seçimi düzenlenecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN