Demirtaş: Tüm sol ve sosyalistler bir araya gelmeli

Demirtaş: Tüm sol ve sosyalistler bir araya gelmeli

Eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Türkiye ve dünyadaki yoksulluğa dikkat çekerek sol ve sosyalist güçlere 'parti, hareket, kişi ayrımı yapmaksızın' bir araya gelme çağrısı yaptı.

Edirne Cezaevi'ndeki HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diken için yazdığı ‘Umut olmadan yaşanır mı?’ başlıklı yazısında, Türkiye’deki ve dünyadaki yoksulluğa dikkat çekti.

“Gelişmekte olan ülkeler ile geri bırakılmış ülkeler başta olmak üzere milyarlarca işsiz, emekçi ve emekli açlık sınırının bile altına itilmiş, derin bir yoksulluk yaşıyor” diyen Demirtaş, sol ve sosyalist güçlere “parti, hareket, kişi ayrımı yapmaksızın” bir konferansta bir araya gelme ve seçime kadar "ortak mücadele" çağrısı yaptı.

Demirtaş’ın yazısından bölümler:

"Sol parti ve hareketlere önemli, tarihsel görevler düşüyor. AKP sonrası Türkiye’de demokrasi inşa edilecekse eğer, sol olmadan, emeğin sesi olmadan yeni rejimin inşasına göz yumulmamalıdır. Hem demokrasinin inşası sürecinde hem de emek mücadelesinin yükseltilmesi için şimdiden yapılacak hazırlıklar hayati derecede önemlidir.

Bunun için parti, hareket, kişi ayırımı yapmaksızın tüm sol ve sosyalist güçler, bir konferansta bir araya gelerek hem seçime kadar nasıl ortak bir mücadele yürüteceklerini hem seçimlerde nasıl ortak bir tutum alabileceklerini tartışabilir. Sol ve sosyalist güçler, hem seçimlerin ardından demokrasinin inşasında nasıl roller alabileceklerini ve hem de emek mücadelesini yeni dönemde nasıl başat hale getirebileceklerini tartışıp netleştirmek ve emekçilerin huzuruna ortak bir tutum belgesi, bir yol haritasıyla çıkmayı başarmak zorundadır."

BİNGÖL'DEKİ SALDIRIYA KINAMA

Demirtaş yazıya, "Bu yazıyı yazdığım esnada Bingöl’de iki işçinin bir saldırıda katledildiğini öğrendim. Saldırıyı açıkça kınıyor ve yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyorum. Bu tür cinayetlerin tek bir haklı ve meşru gerekçesi yoktur, olamaz" notunu düştü.

İçişleri Bakanlığı Cumartesi günü Bingöl'ün Genç ilçesi Yolçatı köyünde, elektrik şirketine ait aracın geçişi sırasında yoldaki patlayıcının patlatılması sonucu iki işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bakanlık, saldırıdan terör örgütü PKK'yı sorumlu tutmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN