Dervişoğlu'ndan Belediye Başkanı Zeynep Güneş'e destek telefonu: Kutsallarımıza yöneltilmiş aşağılık bir tavır

Dervişoğlu'ndan Belediye Başkanı Zeynep Güneş'e destek telefonu: Kutsallarımıza yöneltilmiş aşağılık bir tavır

İYİ Parti lideri Dervişoğlu, partisinin eski üyesi tarafından kılık kıyafeti üzerinden hedef alınan Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş ile telefonda görüşerek, perşembe günü kendisini makamında ziyaret edeceğini açıkladı.

Eskişehir'in Mihalgazi ilçesi Belediye Başkanı Zeynep Güneş'e (AK Parti) yönelik gerçekleştirilen ayrımcı ve hakaret içerikli paylaşımlara İYİ Parti cephesinden en üst düzey tepki geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yaşanan olayı "edepsizlik" ve "kutsallarımıza yöneltilmiş aşağılık bir tavır" olarak niteledi.

Belediye Başkanı Zeynep Güneş ile bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Dervişoğlu, maruz kaldığı saldırının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Dervişoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Maruz kaldığı edepsizliğin, kutsallarımıza yöneltilmiş aşağılık bir tavır olduğu konusundaki kanaatimi ifade ettim. Perşembe günü kendisini Mihalgazi Belediye Başkanlığı’ndaki makamında ziyaret edeceğim."

"TÜRK KADINI DÜNYAYI YÖNETECEK GÜCE SAHİP"

Dervişoğlu, Türk kadınının toplumsal ve siyasal yaşamdaki rolüne ilişkin net bir mesaj vererek, partisinin bu konudaki duruşunun tartışmaya kapalı olduğunu belirtti. Türk kadınının dünyayı yönetmeye yetecek güce sahip olduğunu ifade eden Genel Başkan, "Nasıl yöneteceğine ise kendisi karar verir. İYİ Parti’nin tartışmasız duruşu budur" dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ VE İHRAÇ SÜRECİ

Söz konusu kriz, İYİ Parti kurucu üyesi ve eski Beylikdüzü Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Emin Korkmaz'ın, 8 Şubat 2026 tarihinde Belediye Başkanı Zeynep Güneş'i hedef alan paylaşımlarıyla başlamıştı. "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla tutuklanan Korkmaz, İYİ Parti tarafından kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti. İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Melih Aydın da bu dilin partiyi temsil etmediğini belirterek tüm Anadolu kadınlarından özür dilemişti.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN