Dervişoğlu'ndan Erdoğan'a '10 Kasım' çağrısı: 'Atatürk'ün ruhuna Kuran okumaya davet ediyorum

Dervişoğlu'ndan Erdoğan'a '10 Kasım' çağrısı: 'Atatürk'ün ruhuna Kuran okumaya davet ediyorum

İYİ Parti Lideri Dervişoğlu, partisinin Balıkesir'deki İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Kocaeli Müftülüğü’nün 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla camilerde Mevlid-i Şerif okutulması talimatı üzerine çıkan tartışmalara sert tepki gösterdi. Dervişoğlu, "Cumhuriyet’i kuran adama Fatiha okunmasını yasaklamaya kalkışan hainler topluluğu var," diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Atatürk’ün ruhuna bizzat Kuran-ı Kerim okumaya davet etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Balıkesir 4. Olağan İl Kongresi’nde gündemdeki polemiklere değinerek, özellikle 10 Kasım’da camilerde Mevlid-i Şerif okutulması talimatı sonrasında oluşan tartışma ortamını kınadı.

"CAMİLERDE FATİHA OKUNMASINI YASAKLAMAYA KALKIŞIYORLAR"

Kocaeli Müftülüğü'nün ilçe müftülüklerine gönderdiği, 10 Kasım Pazartesi günü tüm camilerde Mevlid-i Şerif okunması ve Kuran-ı Kerim tilavetinde bulunulmasına dair talimatın, bazı kesimlerce eleştirilmesine tepki gösteren Dervişoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Hemen bir kesim ayaklanıyor, 'camiler bizimdir, bizim camilerimizde O’na Fatiha okutturamazsınız' diyorlar. Düşünebiliyor musunuz? Cumhuriyet’i kuran adamın ölüm yıldönümünde Cumhuriyet’in camilerinde Mustafa Kemal Atatürk’e Fatiha okunmasını yasaklamaya kalkışan hainler topluluğu var bu Türkiye’de."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A ÖZEL DAVET

Dervişoğlu, eleştirilerin aynı zamanda Atatürk’ün koltuğunda oturan Cumhurbaşkanı’na da yapıldığını belirterek, bu durumun Erdoğan’a büyük bir görev ve sorumluluk yüklediğini ifade etti.

Dervişoğlu, konuşmasının devamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrı yaptı:

"Ben Sayın Cumhurbaşkanı’nın kıraata ne kadar hakim olduğunu ve Kuran-ı Kerim’i usulü erkanıyla nasıl güzel okuduğunu iyi bilirim... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Atatürk’ün ruhuna Kuran-ı Kerim okumaya davet ediyorum."

İYİ Parti lideri, kendisinin de 10 Kasım’da İkindi namazı öncesinde Hacı Bayram Cami'nde olacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR (2)
2 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN